Açıkgöz Ve Savran'dan Berat Kandili Mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Belediye Başkanı Mehmet Savran, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Açıkgöz, mesajında, ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm Müslümanların kandilini tebrik etti.

Üç aylar ve kandil gecelerinin ibadet ve dua için fırsat dönemleri olduğunu aktaran Açıkgöz, şu ifadelere yer verdi:

"Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, maneviyat ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan Berat Gecesi'ni idrak etmenin huzurunu yaşayacağız. Böylesine mübarek bir geceye bir kez daha erişip, bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Allah Teala'ya ne kadar şükretsek azdır. Milli birlik ve beraberlik içerisinde şerden ve şer odaklarından uzak, gönülleri fethederek, gönül coğrafyamızda, ülkemizde, İslam aleminde bu gecenin hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum."

Başkan Savran da beratın kelime manasının, af ve mağfiret edilme anlamına geldiğini, bunu fırsat bilerek yüce yaratıcıdan bağışlanma talep edilmesi gerektiğini vurguladı.

Halkın kandilini tebrik eden Savran, şunları kaydetti:

"Şaban ayının içerisinde yer alan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayının habercisi, bağışlanma gecesi Berat Kandili'ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Berat gecesi Peygamber efendimizin ifadesi ile af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Yaratanın affına sığınarak bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de iyi bir fırsattır."

Kaynak: AA