Kaş Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Belediyenin mülkiyetindeki tam kapalı olan işletmelerden (halı saha, düğün salonu) ocak, şubat, mart aylarını kapsayacak şekilde 3 ay kira alınmaması, kısmen kapalı olan (berber, güzellik salonu, restoran, kafe gibi) işletmelerden kira gelirlerinin yüzde 50 oranında alınması oybirliğiyle kabul edildi.

Kaş Belediye Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaş Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan toplantıda konuşan Başkan Ulutaş, proje çalışmalarına devam ettiklerini ve bu ay içerisinde de ihaleler yapacaklarını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına yaptıkları ziyaretleri değerlendiren Ulutaş, "Kültür ve Turizm Bakanımıza, protokol kapsamında kültür merkezimize yüzde 50 desteğinden dolayı teşekkür ettik. Devam eden projelerimize destek taleplerimizi ilettik. Yeni yapacağımız projelerle ilgili destek taleplerimiz oldu. Kendileri özellikle ‘Patara Yılı’ çerçevesinde oradaki hem tarihi yerlerin onarılması hem de tarihin ayağa kaldırılması çalışmalarına destek olduklarını, bundan sonra da destek olacaklarını ifade ettiler." diye konuştu.

Tarım Bakan Yardımcısıyla görüştüklerini de aktaran Ulutaş, şunları söyledi:

"23 mahallemizde köy yerleşik alanı çalışmamız var. Bu çalışmanın ivedilikle tamamlanmasını, neticelenmesini ve akabinde Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirilerek, vatandaşlarımızın orada ruhsatlı şekilde inşaat faaliyet yapabilmelerine imkan sağlayacak çalışmalara geçmek istiyoruz. Ayrıca Çayköy, Üzümlü, İslamlar’daki imar çalışmalarını Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor. Bunun bir an önce tamamlanmasını ve oradaki hemşehrilerimizin binalarını ruhsatlı şekilde yapabilmesinin önünü açmaya çalışıyoruz."

Başkan Ulutaş’ın ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcülerinin konuşmasının ardından gündeme geçildi.

Kaş Belediyesinin mülkiyetinde bulunan ve Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince kiraya verilmiş olan gayrimenkuller hakkında genelge doğrultusunda işlem yapılması konusu görüşüldü. Tam kapalı olan işletmelerden (halı saha, düğün salonu) ocak, şubat, mart aylarını kapsayacak şekilde 3 ay kira alınmaması, kısmen kapalı olan (berber, güzellik salonu, restoran, kafe gibi) işletmelerden kira gelirlerinin yüzde 50 oranında alınması oybirliğiyle kabul edildi.
Kaynak: AA