Muş'ta Kanser Hastası Arzu'ya Okul Arkadaşlarından Doğum Günü Sürprizi

Muş'un Malazgirt ilçesinde cilt kanseri ve kemik erimesi olan 20 yaşındaki Arzu Kaya'ya okul arkadaşları doğum günü sürprizi yaptı.

Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığının desteğiyle Türkiye'nin birçok hastanesinde tedavi olan ancak bu tedavilere cevap vermeyen Enver ve Gülşen Kaya çiftinin en büyük kızı Kaya, hastalığından dolayı dışarı çıkamıyor.

Kaya'nın Şehit Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan sınıf arkadaşları, Kaya'nın evini süsleyerek doğum gününü kutladı.

Doğum gününü organize eden Aleyna Eşin, yaptığı açıklamada, Arzu Kaya'nın okulda en çok sevilen kızlardan biri olduğunu söyledi.

Arzu'nun 1 Mart olan doğum gününü pandemiden kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle yapamadıklarını dile getiren Eşin, şunları kaydetti:

"Arzu kardeşimizin 1 Mart'a doğum günü vardı fakat o zamanlar okullar açık değildi. Kaymakam bey ona doğum günü için pasta göndermişti. O da bizleri çağırdı, fakat salgın dolayısıyla gidemedik. Ben ve arkadaşları gidemeyince Arzu çok üzüldü. Biz de okullar açılır açılmaz İzmir'de ikamet eden sosyal sorumluk projelerini yakından takip ettiğim ablamız Gelecek Olalım ekip lideri Pelin İnkaya ile sosyal medya üzerinden irtibata geçtik. Ablamızda bizi kırmadı tüm masraflarını kendi karşılayarak bize destek verdi. Arzu'nun yüzüne gülücük kattı. Kendisine bizlere yaşattığı bu mutluluk için çok teşekkür ediyoruz."

Arkadaşlarından Hamiyet Duyuran ise Arzu'nun doğum gününü kısıtlamalardan dolayı kutlayamadıklarını belirterek, "Şimdi Arzu'nun doğum gününü kutladık. Arkadaşımız rahatsızlığından dolayı okula gelemiyordu. Bizde arkadaşları olarak onun evine kadar geldik. Arkadaşımız çok mutlu oldu, bizde onun adına çok mutlu olduk." dedi.

Arzu Kaya da arkadaşlarının yaptığı sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Arkadaşlarım doğum günümü kutladı. Çok mutlu oldum, bana moral oldu. Kaymakam bey bana doğum günümde pastası yollamıştı. Ben de arkadaşlarımı çağırdım. Okullar kapalı olduğu için arkadaşlarım gelememişti. Ben çok üzülmüştüm. Okullar açılınca arkadaşlarım bana sürpriz hazırlamışlar. Çok mutlu oldum. Ben nefes almakta zorlandığım için evden fazla çıkamıyorum. Ben okula gidemeyince arkadaşlarım evime geldi." diye konuştu.

Kaynak: AA