Mersinden Kadın Kooperatifine İki Ödül
İçel Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kurulan İçelden Kadın Kooperatifi, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen ‘Kadın Dostu Markalar Özel Ödülleri’nde 2 alanda ödüle layık görüldü.

Şu anda 305 kadın ile çalışıyoruz. Bölgemizin özel ürünlerini, kadınlarımızın geleneksel yöntemleri ile üretiyoruz. Kadınların sadece ekonomik değil, kültürel ve sosyal alanda da güçlü olması adına birçok projeye imza attık. İçel Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Gazi Çiftliğinin ruhuna uygun faaliyetler göstermeye başladık. Bugün de faaliyetlerimizi hızlandırarak sürdürüyoruz. Bu bağlamda kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza eğitim veriliyor" dedi.
"Kadın dostu markaların, kadınlara destek ve güç vermesi çok kıymetli"
Ödülü tüm kadın ekip arkadaşları adına aldığını ifade eden Seçer, “Bu anlamlı günde gerçekten kadın dostu markaların, kadınlara destek ve güç vermesi çok kıymetli. Sürdürülebilirliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da çok çalışarak kocaman bir ‘biz’ olunacağını düşünüyorum. Sadece bugün değil, her günün kadınlar günü olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
