GÜNDEM / 22 Şubat 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu : Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, buradan Hakkari ve Nevşehir il kongrelerine canlı bağlantı kuracak.

- Erdoğan, Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni ile Sabancı Kültür Merkezi'nde Dokuz Eylül Üniversitesince düzenlenen "Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi" başlıklı uluslararası konferansa iştirak edecek.

(İzmir/14.00/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Dünyası Tonyukuk Parkı'nın açılışını yapacak.

(Ankara /11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Hakkari Spor Salonu'nda partisinin 7. Olağan İl Kongresi'ne iştirak edecek.

(Hakkari/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "COVID-19 ve Toplum" etkinliğinin açılışına videokonferans yöntemiyle katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırkdilim Tüneli şantiyesini ziyaret edecek ve Işık Görme Töreni'ne katılacak. İskilip ve Hastane kavşaklarında incelemeler yapacak Karaismailoğlu, Karayolları Çorum Şube Şefliğine, Çorum Valiliğine, AK Parti Çorum İl Başkanlığına ve Çorum Belediye Başkanlığına ziyaretlerde bulunacak.

(Çorum/10.30/12.30/14.00/14.15/14.45/15.15/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şubat ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜİK, 2020 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin İşgücü Girdi Endeksleri, şubat ayı Sektörel Güven Endeksleri ve ocak ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Beşinci Konferansı hazırlıkları kapsamında Afrika Bölgesel Gözden Geçirme Toplantısı'nın üst düzey açılış oturumunda ve BM İnsan Hakları Konseyi 46. Oturumu'nun yüksek düzeyli bölümünde video konferans yöntemiyle hitapta bulunacak.

(Ankara)

2- Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Kongresi, Göztepe Stadı açılış töreni ve Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası Konferansı'na katılacak.

(İzmir/14.00/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'de 26. hafta MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçıyla tamamlanacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, elemelerde D Grubu'ndaki 6. ve son maçında BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde Hırvatistan'la karşılaşacak. Günün ilk maçında ise İsveç ile Hollanda mücadele edecek.

(İstanbul/20.00/17.00) (Fotoğraflı)

4- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftasına Çankaya Üniversitesi-Galatasaray, BOTAŞ-Nesibe Aydın, İzmit Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/14.00/16.00/Kocaeli/17.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 29. haftanın son maçında Galatasaray HDI Sigorta-İnegöl Belediyespor karşılaşması yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol EHF Erkekler Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş Aygaz, Fransa'nın Montpellier takımını konuk edecek.

(İstanbul/21.00)

ÖZEL HABER

1- CEPTEN İLK "ALO"NUN ÜZERİNDEN 27 YIL GEÇTİ - Cep telefonları 27 yılda hayatın merkezine yerleşti

- 23 Şubat 1994'te dönemin Başbakanı olan Tansu Çiller'in dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i aramasıyla gerçekleşen ilk görüşme ile cep telefonlarının kullanımı Türkiye'de başladı

Sektör, 27 yılda sabitten mobile, sesten veriye, çevirmeli bağlantıdan genişbanda evrilirken, iş hayatından eğitime, eğlenceden sağlığa hayatın pek çok alanında kullanılmaya başlanan akıllı telefonlar da kişilerin olmazsa olmazlarından biri haline geldi

- Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye'deki mobil abone sayısı, neredeyse ülke nüfusuna yaklaşarak 82,8 milyon oldu

(Abdulkadir Günyol/İstanbul)

2- YATIRIMCILARA ALTIN FIRSATLAR - Serbest bölgelerde ticaret Kovid-19'a rağmen hız kesmedi

- Türkiye genelindeki 18 serbest bölgenin ticaret hacmi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12,2 artarak 22 milyar dolara yükseldi

- Ticaret hacmi en yüksek bölge 3,8 milyar doları geçen tutarla Ege Serbest Bölgesi olurken, yeni kurulan ve yüksek teknolojiye ev sahipliği yapan İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi 3,6 milyar dolarla ikinci sırada yer aldı

- Serbest bölgeler aracılığıyla geçen yıl en fazla ticaret 9,6 milyar dolarla OECD ve AB ülkeleriyle gerçekleştirildi

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

3- İklim değişikliği tarım sektöründe verimi etkileyecek

- Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu:

- "İklim değişikliğinin etkilerini çok hızlı göreceğiz. Mesela Konya Ovası'nda buğdayda çimlenme için ihtiyaç duyulan yağışı bu yıl elde edemedik, dolayısıyla Konya Ovası'nda buğday artık şu anda çimlenemiyor. Bu verime etki olarak çok hızlı karşımıza gelecek"

- "Çukurova bölgesinde narenciyede çok ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Çünkü normal koşullarda bu aylarda sulama yapmamız hiç gerekmezken, sulama ihtiyacı doğmaya başladı ve elimizdeki su kapasitesi de bunun için yeterli olmama riski ile karşı karşıya. Yani şunu söyleyebilirim son 90 yılın en kurak kışını yaşadı Çukurova..."

- "Bütün bu hızlı iniş çıkışlar yani sıcaklık ekstremleri bize tamamen verim düşüşü olarak geri dönecektir"

- "İklim değişikliği konusunda yerelden başlayıp ondan sonra ülkesel ve uluslararası düzeyde çok hızlı bir biçimde uyumlanmak zorundayız"

(Yıldız Nevin Gündoğdu/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA