Regaip Kandili'ne Doğru

Kayseri'de çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üç aylar olarak bilinen rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girişin habercisi olan Regaib Kandili'nde bereket ve maneviyatın tüm insanlığı saracağını belirtti.

Regaib Kandili'ne ulaşmanın ve geceyi idrak edecek olmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma ve dayanışma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve geceleri en iyi şekilde değerlendirmeli, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayların ve Regaip Kandili'nin gönüllere huzur, yaşamımıza bereket getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum."

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da Yüce Allah'ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İnsanlığın bir yıldır günlük hayatın kısıtlandığı, binlerce insanın hayatını kaybettiği, çoğunun psikolojik, sosyolojik ve ekonomik travmalar geçirdiği bir süreç yaşadığını ifade eden Gülsoy, bu faziletli ay ve gecelere kavuşarak bir nebze olsun tekrar manevi huzura erişileceğini aktardı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da tüm İslam aleminin ve Kayserililerin Regaip Kandili'ni tebrik ederek, mübarek gecenin insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını diledi.

MHP İl Başkanı Serkan Tok ise mesajında Türk İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutladı.

Regaip Kandili'nin birlik ve beraberliğe katkı sağlamasını dileyen Tok, "Üç aylık mübarek dönemin, sosyal, toplumsal ve siyasal beklentilerimize umut olması en samimi dileğimdir. Manevi dirilişe, manevi arınmaya, kardeşliğe ve terörün yok olacağı bir ortamının tesis edilmesine vesile olması dileklerimle Türk İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise kutlu zaman dilimlerine girdiklerini belirterek, başta Talaslılar olmak üzere tüm İslam aleminin kandilini tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise mesajında, recep, şaban ve ramazan ayını içinde barındıran ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da yayınladığı mesajla tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutladı.

Mübarek aylar ve gecelerin insanların kalplerini yaklaştırdığını ifade eden Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Mübarek aylar ve geceler bizler için fırsat günleridir. Cenab-ı Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Dualarınızda bizleri de eksik etmeyin. Regaip Kandili'yle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi ileö zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran bu gecenin İslam alemine en önemlisi sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA