Saglik Isçileri De Haklarini Istiyor

HAK-IS Konfederasyonuna bagli yetkili sendika olan Öz Saglik Is Sendikasi Manisa Sube Baskani Ikram Çiçek, saglik isçilerinin haklarini beklediklerini söyledi.

Saglik Isçileri De Haklarini Istiyor
HAK-IS Konfederasyonuna bagli yetkili sendika olan Öz Saglik Is Sendikasi Manisa Subesi Merkezefendi Devlet Hastanesi poliklinikler önünde bir basin açilamasi düzenleyerek haklarini talep etti.

Öz Saglik Is Manisa Sube Baskani Ikram Çiçek yaptigi açiklamada, "Hepinizin yakindan bildigi gibi kamuoyunda ’Hekim Zammi’ olarak adlandirilan çalisma, diger tüm saglik çalisanlarinin tepkisi ile karsilasilinca isabetli bir karar ile yeniden degerlendirilmek üzere bütçe görüsmelerinden sonraya birakilmistir. ’Pandeminin kahramani saglik çalisanlarina müjdemiz var’ denilerek açiklanan zam haberi ile kimlerin saglik çalisani olarak görülüp, kimlerin kapsam disi tutuldugu net olarak ortaya çikmistir. Yapilan açiklamalarla, saglik isçisinin saglik çalisani olarak görülmemis olmasi bizleri derinden üzmüstür. Hekimlere yapilacagi ilan edilen ve biz saglik isçilerinin de destekledigi zamlarla ilgili kimsenin bir sikintisi yoktur. Sikinti; ayristirilmakta, ötekilestirilmekte, ’Saglik Ekip Isidir’ sözünün bosa çikartilmasinda, çalisma barisinin altina dinamit yerlestirilmesinde, fedakarligin meslek ayrimina tabi tutulmasinda, saglik isçisinin saglik çalisani olarak görülmemesinde, nimet-külfet dengesinde, isçiye sadece külfetin yazilmasindadir. Öncelikle bilinmelidir ki; saglik ve sosyal hizmet isçisinin yetkili sendikasi olarak; isçiyi saglik çalisani olarak görmeyen anlayisi kabul etmiyoruz. Saglik kurumlarinin bel kemigi olan saglik isçileri olmasa, dünyada ilk siralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk saglik hizmetinin çökecegi herkesin malumu olan yadsinamaz bir gerçektir." dedi.

Pandemi kosullarinda gösterilen fedakarliklarin hepsinde saglik isçilerinin de emegi oldugunu kaydeden Çiçek, "Ambulanslarla covidli hasta tasiyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden, hasta karsilama personelinden, covidli hastalarin altini temizleyen, bakimini yapan, yemegini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalisanlardan, teknik personelinden, saglik isyerlerinde asayisi saglayan güvenlik görevlilerinden, teknik islerden sorumlu isçilerden söz etmemek, onlarin fedakarligini yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalisan saglik isçilerini saglik personelinden saymamak seklindeki bir anlayisi kabul etmiyoruz. Balkonlardan alkis aldigimizda ve ’Hakkiniz Ödenmez’ denildiginde kendimizi vatanda nöbetinde hissedecek kadar onurlanmis, gurur duymustuk. Ama bugün görüyor ki ’Hakkiniz ödenmez’ sözü meger gerçek anlaminda kullanilmis." diye konustu.

Saglik Bakanligi’nda çalisan 170 bin saglik isçisinin yetkili sendikasi olarak taleplerini de siralayan Çiçek konusmasini söyle tamamladi: "Saglik isçisinin emeginin hakkini istiyoruz. Bizlerin de saglik çalisani oldugumuz gerçeginin sartsiz kabulünü istiyoruz. Nimet külfet dengesinde esitlik istiyoruz. Saglik hizmeti verilirken isçinin de emeginin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de saglik ekip isidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düsürmeyin. Bizler isyerlerindeki çalisma barisini korumaya çalisirken, eylem ve söylemlerle bu birlikteligi baltalamayin. Saglik çalisanlarinin tamami ’Pandeminin kahramanidir’. Ortada bir paylasim varsa herkes hakki Olani almalidir. Biz saglik çalisanlarinin hizmeti, nefes gibidir. Kesilince hissedersiniz."

Merkezefendi Devlet hastanesinde Öz Saglik Is Manisa Sube Baskani Ikram Çiçek tarafindan gerçeklestirilen basin açiklamasina sendika üyelerinin yani sira Öz Saglik Is Manisa Sube Baskan yardimcilari Funda Zümbül, Ömer Korkmaz, ADSM bas temsilcisi Gamze Duran katildi.

Açiklama alkislarla sona erdi.
Kaynak: İHA