Kripto Para Borsasi Bitrota'nin Sahibi Tutuklandi

‘Dolandiricilik’ iddiasiyla gözaltina alinan ‘Bitrota’ isimli kripto para borsasi sahiplerinden Kenan A., çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Kripto Para Borsasi Bitrota'nin Sahibi Tutuklandi
Çok sayida kisiyi dolandirdigi iddiasiyla gözaltina alinan ‘Bitrota’ isimli kripto para borsasi sahiplerinden Kenan A., 7 Aralik’ta gözaltina alinmisti. Emniyetteki islemlerinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edilen süpheli, savciliktaki ifade islemlerinin ardindan “bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarini araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik”, “suç islemek amaciyla örgüt kurma”, “tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi” suçlarindan tutuklanmasi talebiyle hakimlige sevk edildi. Hakimlik, süpheli Kenan A.’nin “bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarini araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik” ve “tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi” suçlarindan tutuklanmasina karar verdi.

Ne olmustu?

Kripto para borsasi Bitrota’nin kisa bir süre önce çökmesi üzerine çok sayida kisinin hesabin ulasamadigi ve parasini alamadigi iddia edilmisti. Konuya iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatilmisti.

(Gamze Erdemir /IHA)
Kaynak: İHA