Google, Rus 'Siber Suçlulara' ABD'de Dava Açti

Google, uzun zamandir Windows isletim sistemli bilgisayarlarda Google hizmetlerini etkileyen Glupteba adli "botnet"in arkasinda oldugu düsünülen iki Rusya vatandasina ve ismi bilinmeyen 15 sahsa karsi dava açti.

New York Güney Bölgesi Mahkemesinde açilan davanin dilekçesinde, siber suçlu olduklari öne sürülen Dmitry Starovikov ve Alexander Filippov'un yani sira ismi bilinmeyen 15 kisinin Rusya’dan yönettigi Glupteba agina iliskin iddialara yer verildi.

Dilekçede söz konusu agin, sizdigi Windows bilgisayarlar üzerinden kisisel hesaplarin çalinmasi ve üçüncü taraflara satilmasi, kredi karti bilgilerinin satilmasi, söz konusu bilgisayarlarda görüntülenmek üzere reklam satisi ve bilgisayarlara erisimin siber suçlulara satisi gibi yasa disi islemler yürüttügü iddia edildi.

Dilekçede, söz konusu "botnet"in 2011’den beri en az 1 milyon bilgisayari etkiledigi belirtildi.

Google'in internet sitesinde yayimlanan açiklamada, teknoloji sirketinin böylece ilk kez blok zinciri tabanli bir "botnet"e dava açtigi vurgulandi. Açiklamada, bu davanin bir örnek teskil ederek benzer aglar için caydirici olacaginin umuldugu ifade edildi.

Kaynak: AA