DP'li Enginyurt Erken Seçim Çagrisi Yapti

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Erken degil simdi seçim yapin, ülke bataga gidiyor, daha da yoksullasiyor." dedi.

Enginyurt, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 2022 yili bütçesinin halkin, emekçinin, çiftçinin, köylünün, 3 bin 600 ek gösterge bekleyenlerin, kadro bekleyenlerin, asgari ücretlinin, sanayicinin bütçesi olmadigini savundu. Bütçenin "faiz lobisinin bütçesi" oldugunu öne süren Enginyurt, bu bütçenin millete hayir getirmeyecegini ve 2022 yilinin da "iyi geçmeyecegini" öne sürdü.

"Iktidar 6 ay sonra her seyin güzel olacagini söylüyor, sanki 20 yildir ülkeyi DP ile CHP yönetiyor." ifadesini kullanan Enginyurt, milletin her gün aksam gelen zamlarla, marketlerde sürekli degisen etiketlerle daha da fakirlestigini öne sürdü. Enginyurt, söyle konustu:

"Cumhurbaskani Erdogan, millete 'Dolarlarinizi bozdurun.' diyor. Bankada dolari olanlar kim? Yastik altinda dolar mi kaldi? Bu millet her seferinde sana inandi, dolar bozdurdu, her bozdurdugunda da zarar etti. Dolarlar senin etrafinda, senin yandaslarinda. Birine çagri yapacaksan yanindakilere yap. Kafa mi buluyorsunuz bu milletle, insanlar evine ekmek getiremiyor. Bu anlayisla Türkiye yönetilemez. Erken seçim degil simdi seçim yapin, ülke bataga gidiyor, daha da yoksullasiyor. Cumhurbaskani Erdogan, ülkeyi yönetemiyorsun. Yanindakiler bunu sana söylemekten korkuyorlar."

Kaynak: AA