Asgari Ücret Son Toplantiya Kaldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TISK (Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu) Merkezi’nde üçüncü toplantisini gerçeklestirdi.

Asgari Ücret Son Toplantiya Kaldi


"DÖRDÜNCÜ TOPLANTI KARAR TOPLANTISI OLACAK"

Çalisma Genel Müdürü Nurcan Önder toplanti sonrasi yaptigi açiklamada, "Yaptigimiz hesapta Hacettepe tarafindan verilen parametrelere rakamlari karsilastirdik.

Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasinda eski formüle göre degisiyor. TISK bu rakami 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-Is diyor ki ben daha farkli besin kaynaklarini tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900’ün altina düsmez diyor.

Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik. Bu sene üçüncü toplantiyi ilk defa bu kadar erken yaptik. Dördüncü toplanti karar toplantisi olacak. Üç tarafa da uygun olan bir tarihte son toplantiyi yapacagiz" dedi.



TÜRK-IS Genel Sekreteri Nazmi Irgat "Isveren kesimi ile uzlasmazliklarimizi gideremedik. Ay sonuna kadar zamanimiz var. Görüsmeler devam edecek" diye konustu.



TISK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu degil. Orta yolu bulacagiz. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyecegi ortada" dedi.



"RAKAM ÖNERISI OLMADI"

Öte yandan toplanti öncesi konuyla ilgili açiklamalarda bulunan TISK Baskani Özgür Burak Akkol, "Biz üçlü saç ayaginin en önemli temsilcisi olarak ülke gelecegi için önemli kararlar vermeye çalisiyoruz. Komisyonda yapilan toplantida rakam önerisi olmadi. Bu sene kuvvetli bir veri analizi isletmelerden alinan görüsler var. Tabi bazen bizlere düsük gelen yüksek gelen farkli rakamlar zikrediliyor.

Bu rakamlari çözmede devletimizin isverenlere yapacagi tesvik ve çalisanlara yapilacak vergi indirimlerinin belirleyici olacagini düsünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayi alabilecegimizi düsünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA