Yilda 10 Bin Ton Çelik Bu Tersanede Gemilere Dönüsüyor

Yilda 10 bin ton çeligin islenerek gemiye dönüstügü Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tersanesi, ekonomiye yilda 200 milyonluk katma deger sagliyor.

Yilda 10 Bin Ton Çelik Bu Tersanede Gemilere Dönüsüyor
Çamburnu Tersanesi, gemi üretimi konusunda her geçen yil kendini gelistiriyor. Her yil binlerce ton çeligin islendigi Çamburnu Tersanesi’nde 500’ün üzerinde istihdam saglaniyor. Yilda 20-30 arasi geminin üretildigi tersanede, yurt disina siparis gemi yapiliyor. Balikçi tekneleri kategorisinde taninirligi her geçen gün artan tersanede 7 metre ile 70 metre arasinda degisen boyutlarda gemi yapilabiliyor.

"En kaliteli balikçi gemileri burada yapiliyor"

Çamburnu Tersanesi’nde yaklasik 10 firmanin üretim yaptigini belirten Ergün Gemi Sanayii’nin sahibi Rüstem Ergün, "Çamburnu Tersanesi’nde deniz üzerinde yüzen her sey yapiliyor. Yolcu gemisi, arabali Ro-Ro gemisi, balikçi gemisi, balikçi yardimci gemisi, havuz destek gemisi, yük gemisi yapiliyor. Yilda yaklasik 20-30 gemi yapiliyor burada. Gemi bakim ve onarimlari da yapiliyor burada. Yillik yaklasik olarak 10 bin ton çelik isleniyor burada. Yilda yaklasik 200 milyon TL’lik bir üretim yapiliyor. 7 metreden 70 metreye kadar gemi yapilabiliyor. Çamburnu Tersanesi’nde 500’ün üzerinde isçi çalisiyor. Burasi her geçen gün gelisiyor. Yapilan ürünler daha kaliteli oluyor. Dünyanin çesitli ülkelerinden gemi siparisi aliyoruz. Suan Gürcistan agirlikli çalisiyoruz. Romanya, Israil gibi farkli ülkeler burada gemi yaptirdi. Balikçi tekneleri üzerine bence Türkiye’nin en kaliteli tersanesiyiz. Boyutuna göre burada yapilan balik avci gemileri bence dünyanin en verimli balik avlama gemileridir" dedi.

Kaynak: İHA