Selçuklu'da Emekli Lokalleri Yogun Ilgi Görüyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan ilçenin farkli noktalarina kazandirilan emekli lokalleri, nezih ortamiyla emeklilerin vazgeçilmez mekanlari arasinda yer aliyor. Selçuklu’da 13 emekli lokalinden aylik ortalama 14 bin emekli hizmet aliyor.

Selçuklu'da Emekli Lokalleri Yogun Ilgi Görüyor
Selçuklu Belediyesinin ilçeye kazandirdigi sosyal tesislerle her yas grubundan insana hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaslarin talep ve ihtiyaçlari dogrultusunda Selçuklu’nun farkli noktalarina kazandirilan tesisler emeklilerin vazgeçilmez adresi oldu. Lokallerden hizmet alan emekliler ulusal ve yerel günlük gazetelerini okurken, televizyon izleyerek gündemi takip ediyorlar ve birlikte vakit geçiriyorlar.

Selçuklu Belediyesine bagli Sakarya, Esenler, Akincilar, Gevher Hatun, Gazalya Hatun, Selçuki Hatun, Mehmet Akif, Aksemsettin, Kosova, Malazgirt, Beyhekim, Buhara ve Musalla Baglari Emekli Lokallerinden aylik ortalama 14 bin emekli faydalaniyor. Pandemi nedeniyle Mahperi Hatun ve Yazir Emekli Lokalleri filyasyon ekiplerine tahsis edildi. Ayrica Fatih Emekli Lokali Uzaktan Egitim Merkezi olarak hizmet verirken Dumlupinar Emekli Lokali de Millet Kiraaathanesi’ne dönüstürülmesi planlaniyor. Mimari yapisi ile ilçeye deger katan bu tesislere farkli mahallelerden gelen emekliler yogun ilgi gösterirken yil içinde düzenlenen çesitli kültürel etkinlikler ve bilgilendirme toplantilari da gerçeklestiriliyor.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da, zaman zaman lokalleri ziyaret ederek emekli vatandaslarla bir araya geliyor. Emeklilerle sohbet eden Baskan Pekyatirmaci, onlarin istek ve önerilerini dinliyor. Selçuklu Belediyesi mevcut emekli lokali sayisini arttirmak için yogun bir çalisma sürdürüyor. Emekli Lokallerinden hizmet alan ve vakitlerinin çogunu bu ortamlarda geçiren emekli vatandaslar, Selçuklu Belediyesi tarafindan kendilerine sunulan hizmetlerden oldukça memnun. Bu lokallerde bir araya gelerek, sohbet ettiklerini ve hos vakit geçirdiklerini ifade eden emekliler lokallerin sosyal hayatlarina canlilik kattiklarini ifade ederek Selçuklu Belediyesi’ne sunulan hizmetinden dolayi tesekkür ediyorlar. Selçuklu Belediyesi ’ne bagli lokaller Pazar hariç haftanin 6 günü 08:00 -17:00 saatleri arasinda emeklilere hizmet veriyor.

“Emeklilerimizin memnuniyeti bizi mutlu ediyor”

Selçuklu’da yer alan emekli lokallerinin nezih ortamlariyla emeklilerin vazgeçilmez mekanlari arasinda yer aldigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci,“ Günlerinin büyük bir bölümünü bu lokallerde geçiren emeklilerimiz gerçeklestirilen etkinliklerle zamanlarini iyi bir sekilde degerlendiriyor ve birlikte vakit geçiriyorlar. Böylece sosyal tesislerimiz hemsehrilik ve komsuluk baglarinin güçlenmesine katki sagliyor. Hemsehrilerimizin bu güzel hizmetten memnuniyeti ve yogun ilgisinden mutluluk duyuyoruz. Bizler de her firsatta büyüklerimizin hayir duasini almak ve onlarin isteklerini dinlemek için lokallerimizi ziyaret ediyoruz. Bu vesile ile tüm emeklilerimizi saglik ve afiyet içerisinde mahallerimizdeki emeklilerimizi lokallerimizden faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA