Ordu'da Yesil Seferberlik

Ordu Büyüksehir Belediyesi, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Baskan Güler’in talimatlari ile il genelindeki agaçlandirma çalismalarina hiz verdi.

Ordu'da Yesil Seferberlik
Gelecek kusaklara daha yesil bir Ordu birakmak amaciyla, doganin korunmasinin yani sira yesilin her tonunun artmasi için mücadelesini sürdüren Ordu Büyüksehir Belediyesi, bu kapsamda agaçlandirma seferberligi baslatti.

Agaçlandirma tüm ilçelerde devam ediyor

Büyüksehir Belediyesi Parklar ve Yesil Alanlar Dairesi Baskanligi ekiplerinin yürüttügü çalismalar kapsaminda birçok farkli türde agaç il genelinde bulunan yesil alanlar, kavsak, yürüyüs yollari ve cadde kenarlarina dikilerek hem doganin korunmasina katki sunuluyor hem de sehre görsel olarak zenginlik katiliyor. Seferberlik kapsaminda 10 bin yeni çali bitkisi dikilirken ocak ayi sonuna kadar 3 bin 500 farkli türde agacin daha toprakla bulusturulmasi hedefleniyor.

“Yesil alanlarimizi zenginlestiriyoruz”

Yapilan çalismalarla ilgili degerlendirmelerde bulunan Ordu Büyüksehir Belediyesi Parklar ve Yesil Alanlar Dairesi Baskani Izzet Gündogar, agaçlandirma seferberligi ile Ordu’nun yesil alanlarini zenginlestirdiklerini söyledi.



Daire Baskani Gündogar, sunlari kaydetti:

“Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hassasiyetle üzerinde durdugu agaçlandirma çalismalarimizi tüm hiziyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilimiz genelinde bulunan yesil alanlarimizda agaçlandirma seferberligi baslattik. Iklim kosullarina uygun agaçlarimizi ekiplerimizin yogun çalismalari ile birlikte toprakla bulusturuyoruz. Dikilen agaçlarla hem yesil alanlar zenginlestiriyor hem de görsel olarak daha güzel bir çevrenin olusmasini sagliyoruz.”

Iklim kosullarina uygun agaçlar dikiliyor

Büyüksehir Belediyesi agaçlandirma seferberligi kapsaminda yesil alanlar basta olmak üzere kavsak, yürüyüs yollari ve cadde kenarlarina; galadicya, karayemis, seker akçaagaç, kirmizi yaprakli akçaagaç, lale agaci ihlamur, sofora, at kestanesi, sigla, sögüt, ilgin, igde, sari yaprakli disbudak, kirmizi yaprakli disbudak, sus erigi, sus armudu, sus kirazi, dag akçaagaci, çinar, kurtbagri, ginko, katalpa, üç disli akçaagaç, oya, erguvan, alev agaci ve leylandi türünde bölgenin iklim kosullarina uygun agaçlarin dikimini gerçeklestiriyor.
Kaynak: İHA