Konya'da Tarihi Binada Yangin

Konya’nin merkez Karatay ilçesinde 2 katli tarihi binada çikan yangin itfaiye ekiplerinin yogun ugraslari sonucu söndürüldü.

Konya'da Tarihi Binada Yangin
Olay, saat 24.00 siralarinda Semsitebrizi Mahallesi Kemaliye Sokakta bulunan 2 katli tarihi binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binadan alevlerin yükseldigini vatandaslar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida ekip sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin yaklasik 2 saatlik müdahalesinin ardindan yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Kimsenin bulunmadigi binada herhangi bir can kaybi yasanmadi.

Yangini gören Hasan Hüseyin Ader, “Isten çiktim geldim buraya. Duman yükseliyor dedim. Baktim burada yangin var. Ben de polis ve itfaiye çagirdim. 2 tane araba vardi, onlari çektirdim. Insanlik görevimi yaptim” dedi.

Mahallelerinin yakininda bir yangin oldugunu belirten Hakan Çürük de, “Hemen müdahale etmeye kalktik, arabalari çektik. Kapali bir konakti. Herhalde bir can kaybi olmadigini düsünüyorum. Evimin yakiniydi, araçlari çekmemizi söylediler. O sekilde haber aldik biz de” diye konustu.

Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA