Esinin Silahli Saldirisindan Jandarma Tarafindan Kurtarilan Kadin, Yasadiklarini Anlatti

Tokat'ta bosanma asamasindaki esinin bulundugu eve pompali tüfekle ates ettigi Hacer Solmaz: 'Evimizin her tarafina camdan bakmamiza firsat vermeden ates etti. Kabus gibiydi. Jandarmamizi yaraladi. Jandarma olmasaydi ölebilirdik. Çok kötü seyler olurdu. Buna firsat vermesinler artik. 26 fisek bosaltmis'

Tokat'ta, denetimli serbestlik tedbirini ihlal ederek bosanma asamasindaki esinin evine giden ve bu sirada pompali tüfekle ates ederek jandarma personelini yaralayan süphelinin esi Hacer Solmaz, "Evimizin her tarafina camdan bakmamiza firsat vermeden ates etti. Kabus gibiydi. Jandarmamizi yaraladi. Jandarma olmasaydi ölebilirdik. Çok kötü seyler olurdu. Buna firsat vermesinler artik. 26 fisek bosaltmis." dedi.

Çerçi köyündeki baba evinde yasayan Hacer Solmaz, AA muhabirine, 6 yildir evli oldugunu, bu süre boyunca çok sikinti yasadigini söyledi.

Ayrilmak istedigini ama tehdit edildigini dile getiren Solmaz, "Barismazsan o evde canli birakmam' gibi... 2 yildir da bosanma asamasindayiz. Geldigim gece eline biçak alarak, 'Kendimi öldürürüm barismazsan' diye tehditler.... Adima hesaplar açip paylasimlar yapti. Sürekli sikayet ediyoruz. Subat ayinda babami darbetti. Abime arkadan saldirdi. Babami darbettigi gece çikiyor, 'Babana attigim yumrugu begenmis mi?' diye bana mesaj atabiliyor." diye konustu.

Kendisini agustos ayinda adliyede de darbettigini anlatan Solmaz, söyle devam etti:

"Kasimda 5 dikis var. Iki ay yatti, avukat tuttular, çikti. Kelepçe takildi. Sürekli tehdit ediyordu. 'Kelepçeyi çikarmasi zor degil. Güvende hissetmeyin. Jandarma, savcisi seni koruyamaz' diye. Adliyede 36 dosyamiz var. Cumartesi günü de kelepçeyi kirmis. Iki üç gün sonra buraya geldi. Jandarma buradaydi. Gecenin dört buçugunda geldi. Jandarma o tarafa giderken ates etti. Evimizin her tarafina camdan bakmamiza firsat vermeden ates etti. Kabus gibiydi. Jandarmamizi yaraladi. Jandarma olmasaydi ölebilirdik. Çok kötü seyler olurdu. Buna firsat vermesinler artik. 26 fisek bosaltmis."

Solmaz, bosanma davasinin bir an önce sona ermesini istedigini vurgulayarak, "Onun soyadini kullanmak istemiyorum. Ben bunu sürekli söylüyorum. Iki yildir bosanamadim. Durusmam var ocak ayinda. Bu sefer bosanmak istiyorum. Tek istegim, bu sahis çikmasin. Çok kadin öldü, artik yeter. Ben de onlardan olmak istemiyorum. Benim ailem ölsün istemiyorum. Çünkü tehditlerinin hepsini yapti. Ben artik bunlari yasamak istemiyorum." diye konustu.

Olay nedeniyle kizi ve yegenlerinin etkilendigini, çocuklarin korktuklarina isaret eden Solmaz, sunlari kaydetti:

"Tutuklandi, beni sevindirdi. Bunun öncesinde de 2 aylik tutuklama süreci yasadik. Sevindik, 2 ay rahat ettik. Insallah bu sefer çikmaz. Ümidim bu. Çünkü askerimiz ölebilirdi. Onun da küçük bir çocugu var. Bundan çok kisi etkilendi. Gereken her sey yapilsin artik. Gerçekten ben yoruldum. Çok sükür, sesimi artik duyurabiliyorum. Içimdeki yangini bu sekilde atmaya çalisiyorum. Bu sahsi lütfen çikarmayin, yalvaririm. Eger bu sahis çikarsa öldürecek."

- Olay

Tokat merkez Çerçi köyünde ikamet eden ve hakkinda koruma karari bulunan bosanma asamasindaki esi Hacer Solmaz ile esinin agabeyi A.G'ye yönelik "tehdit" ve "hakaret" suçlarini isleyen Ömer Solmaz'in, 7 Ekim'de Tokat Denetimli Serbestlik Bürosunca ayak bilegine takilan elektronik kelepçeyi 4 Aralik'ta kesip çikartarak ikametini terk ettigi anlasilmis, bunun üzerine Il Jandarma Komutanliginca koruma karari bulunan kisilerin ikametlerinde emniyet tedbiri alinmisti.

Dün gece saat 04.30 siralarinda Hacer Solmaz ve A.G'yi korumakla görevlendirilen jandarma devriye ekibi, köpeklerin havlamasi üzerine çevreyi kontrol ettigi sirada Ömer Solmaz tarafindan pompali av tüfegiyle ates açilmis, bu sirada Astsubay Kidemli Çavus F.K. sol kolu ve sol bacagindan yaralanmisti.

A.G. ve Hacer Solmaz'a zarar veremeden yakalanan Ömer Solmaz, çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.

Kaynak: AA