Edirne'den Kisa Kisa

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancioglu, Kesan'da tarlasinda petrol aramasi yapilan çiftçilere güncel fiyatlarla ödeme yapilmasini gerektigini belirtti.

Gaytancioglu, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye Petrolleri tarafindan geçen yaz Kesan'da bugday ve ayçiçegi tarlalarinda yapilan arama sirasinda ürünlerin zarar gördügünü iddia etti.

Aramanin zamanlamasinin yanlis oldugunu savunan Gaytancioglu, sunlari kaydetti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi bizim yazili sorumuza çiftçilerin zararlarinin karsilandigi seklinde yanit vermisti. Oysaki bu zararlar hemen ödenmemis hatta bir kismi daha bugün ödenmektedir. Zaten zor durumda olan çiftçi geciken ödemeler nedeniyle daha da zor duruma düsmüstür.

Çiftçinin parasini neden geç ödenmis, ödemeler niçin bugday ekim tarihinden sonra yapilmistir? Parasini ödemediginiz çiftçilerimiz tarlalarina nasil tohum atacagini düsündünüz mü? Madem bugün ödeme yapiyorsunuz neden bugdayin bugünkü güncel fiyatlari üzerinden ödeme yapmiyorsunuz?"

-Belediye Meclis üyeleri dünkü toplantida "söz verilmemesine" tepki gösterdi

AK Parti Edirne Kadin Kollari Baskani ve Belediye Meclis Üyesi Nergiz Ince, Edirne Belediyesi Meclisinde kendisine söz hakki verilmemesine tepki gösterdi.

Ince, AK Parti Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, Selçuk Çakir'in idaresindeki dünkü toplantida Türk Kadinina Seçme ve Seçilme Hakkinin verilmesiyle ilgili söz almak için 3 kez el kaldirdigini ancak kendisine söz verilmedigini söyledi.

Toplantinin kapatilmasinin ardindan ayaga kalkarak 3 kez söz istedigi halde neden söz verilmedigini sordugunda, Çakir'dan 'Görmedim' cevabini aldigini belirten Ince, "Daha önce Belediye Baskani Recep Gürkan tarafinda ayni mazeretle söz verilmemisti tarafima. Bu ikincisi oldu. Her defasinda 'kadin' diyerek kadinlar üzerinden siyaset yapan, 'siddet gören ve yalniz birakilan kadinin partisi yoktur' diyen CHP yöneticileri, seçilmis bir kadinin temsil ettigi kürsüde konusmasina izin verilmemesine nasil cevap verecekler merak ediyorum." diye konustu.

AK Parti Edirne Merkez Ilçe Baskani Önder Özcan da CHP'li yöneticilerin güç zehirlenmesi yasadigini savunarak, Ince'ye söz verilmemesini kinadi.

Meclis üyesi Ayhan Dinç de belediye kiracilariyla ilgili konu görüsülürken kendisi de belediye kiracisi oldugu için meclisten çiktigini, diger konularla ilgili fikir beyan etmek istediginde söz verilmedigini belirtti.

AK Parti Belediye Meclis Grup Baskanvekili Mehmet Çapoglu ise belediyenin mülklerinin kiraya verilmesiyle ilgili maddeye otogardaki mülkleri kapsamadiginin açik ve net olarak yazilmadigi için ret oyu verdiklerini söyledi.

- "Adil ekonomik düzen" önerisi

Saadet Partisi Edirne Il Baskan Yardimcisi Hasan Yüzer, asgari ücretle çalisan kesimin geçim sikintisi yasadigini bildirdi.

Yüzer, yaptigi yazili açiklamada, asgari ücretlinin alim gücünün düstügünü savundu.

Ekonomik kriz nedeniyle halkin geçim sikintisi yasadigini iddia eden Yüzer, ekonomideki sikintinin giderilmesindeki çözümün Milli Görüs'ün savundugu adil ekonomik düzen oldugunu belirtti.

-Saglik çalisanlarinin ayristirildigi iddia edildi

Hak-Is Konfederasyonu Edirne Il Baskani Emre Promet, kamuoyunda "hekim zammi” olarak adlandirilan çalismanin diger tüm saglik çalisanlarinin tepkisi ile karsilasilinca isabetli bir karar ile yeniden degerlendirilmek üzere bütçe görüsmelerinden sonraya birakildigini belirtti.

Promet, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde yaptigi basin açiklamasinda yapilan açiklamalarda saglik isçisinin saglik çalisani olarak görülmemesinin kendilerini üzdügünü ifade etti.

Hekimlere yapilacagi ilan edilen ve saglik isçilerinin de destekledigi zamlarla ilgili kimsenin bir sikintisi olmadigini belirten Promet, "Sikinti, ayristirilmakta, ötekilestirilmekte, 'Saglik Ekip Isidir' sözünün bosa çikartilmasinda, çalisma barisinin altina dinamit yerlestirilmesinde, fedakarligin meslek ayrimina tabi tutulmasinda, saglik Isçisinin saglik çalisani olarak görülmemesinde, nimet-Külfet dengesinde, isçiye sadece külfetin yazilmasindadir." seklinde konustu.

- Türk Egitim-Sen'den Ögretmenlik Meslek Kanunu talebi

Türk Egitim-Sen Edirne Subesi üyeleri, Ögretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM'ne getirilmesini istedi.

Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri adina açiklama yapan Türk Egitim-Sen Edirne Sube Baskani Mustafa Kaplan, yaklasik 3 yildir kanun ile ilgili bir adim atilmadigini söyledi.

Bütçe görüsmelerinin ardindan kanunun TBMM'ne getirilmesi gerektigini belirten Kaplan, "Halen ögretmenler kadrolu, sözlesmeli ve ücretli olarak üç modelle istihdam edilmektedir. Ayni isi yapan ögretmenlerin farkli statüde istihdami hem egitimimize vurulan bir darbedir hem de ögretmenlik mesleginin gelecegini zedelemektedir." diye konustu.

Kaynak: AA