Biden, Ukrayna'ya Asker Göndermenin Masada Olmadigini Söyledi

ABD Baskani Joe Biden, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in Ukrayna'yi isgal etmesinin agir sonuçlari olacagini ancak Ukrayna'ya asker gönderme seçeneginin su anda masada olmadigini açikladi.

Biden, Missouri eyaletine yapacagi ziyaret için Beyaz Saray'dan ayrilmadan önce gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Putin ile dün bir video konferans görüsmesi yaptigini animsatan Biden, "Putin'e Ukrayna'yi isgal ederse bunun sonuçlarinin agir olacagini ve bugüne kadar görülmemis ekonomik sonuçlarla karsilasacaklarini söyledim." ifadesini kullandi.

Biden, Putin'in kendisini çok iyi anladigini düsündügünü belirterek, "NATO ülkelerindeki askeri varligimizi artirmamiz gerekebilir. Ayrica Ukrayna'ya ek savunma yardimi yapabilecegimizi de Putin'e söyledim." dedi.

- "Putin mesaji aldi"

Bir gazetecinin ABD'nin Ukrayna'ya asker gönderip göndermeyecegi sorusuna Biden, "Bu, su anda masada degil." yanitini verdi.

Ukrayna'nin NATO üyesi olmadigini bu nedenle de 5. madde geregi saldiri durumunda Ukrayna'ya asker gönderme zorunluluklari bulunmadigini belirten Biden, "Diger NATO müttefiklerimiz Ukrayna'ya askeri destek vermemiz gerektigine hükmederse o zaman oraya gireriz ancak Rusya'nin Ukrayna isgaline ABD'nin tek tarafli karsi koyacagi fikri su anda olasi degil." degerlendirmesinde bulundu.

Biden, "Putin'in Ukrayna'yi isgal etmesi durumunda olacaklar hakkinda mesaji net aldigini düsünüyorum." dedi.

Kaynak: AA