Altindal, 'AFAD Gönüllülük' Basvurularinin E-Devlet Üzerinden Yapildigini Belirtti

Edirne AFAD Müdürü Ali Altindal, AFAD gönüllülük basvurularinin e-Devlet üzerinden yapildigini belirtti.

Altindal, AA muhabirine 15 yas üzeri her vatandasin AFAD gönüllüsü olabilecegini söyledi.

Basvurularin e-Devlet üzerinden yapildigini belirten Altindal, "Basvurunun ardindan 1, 2 gün süren kisa bir degerlendirme süreci var. Kabul görenler bununla ilgili bir cevap aliyor." diye konustu.

AFAD gönüllülerine kullanici adi ve sifre olusturuldugunu ve gönüllülerin çevrimiçi egitimlere alindigini ifade eden Altindal, sunlari kaydetti:

"Egitimin sonunda vatandasimiza puan veriliyor. Puan karsiliginda hediye havuzundan tesvik amaciyla hediyesini alabiliyor. Sapka, el feneri ve tisört gibi hediyeler kazanabiliyorlar egitimleri tamamladiktan sonra. Vatandaslar buna devam etmek istiyorlarsa yüz yüze egitime geçiyoruz. Ilk yardim, temel arama kurtarma, afet psikolojisi egitimleri verdikten sonra vatandasimizi destek AFAD gönüllüsü yapiyoruz.

Destek AFAD gönüllüsüne resmi bir kart veriliyor. Eger bir kamu görevlisi destek AFAD gönüllüsüyse bir afet esnasinda yada tatbikatlarda kurumdan izinli sayilip destege geliyor. AFAD gönüllüsü sayisinin artmasini istiyoruz. Vatandaslarimizin basvurularini bekliyoruz. Devlete hizmet hizmetlerin en büyügüdür."

Kaynak: AA