'Bilecik Mülakati Söylesisi'
Bilecik Belediyesi ve Bilecik Kent Konseyi tarafindan düzenlenen ‘Bilecik Mülakati Söylesisi’ tarihçi Sinan Meydan’in katilimiyla Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

"Sevr’in yirtilma sürecine giden ilk adim Bilecik’te atildi"
Tarihçi-yazar Sinan Meydan, izleyicilere Milli Mücadele dönemi ve bagimsizliga giden yolda Bilecik Mülakati’nin önemini anlatti. Bilecik Mülakati’nin Sevr’in yirtilmasina giden sürecin ilk adimi ve dönüm noktasi oldugunu belirten Sinan Meydan, bu görüsmeyle beraber Anadolu’da Ankara Hükümeti’nin elinin güçlendigini, emperyalist isgalcilerin agir bir darbe aldigini vurguladi. Misak-i Milli’nin de temellerinin atildigi Bilecik Mülakati’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasinin önemini vurgulayan Sinan Meydan, ilelebet Mustafa Kemal Atatürk’ün düsüncelerinin bizlere isik olmaya devam edecegini belirtti.
"Olmasi gerekeni yapiyoruz’’
Söylesinin sona ermesinden sonra katilimcilara hediyelerini takdim etmek üzere sahneye çikan Belediye Baskani Semih Sahin, “Her yil daha da güzel olmak kosuluyla istasyondaki çalismalari devam ettirecegiz. Burada Bilecik halkinin bizim yanimizda olmasi bizi bu konuda çok cesaretlendiriyor. Cesaret de demeyeyim, olmasi gerekeni yapiyoruz. Asil ilginç olani böyle bir programin daha önce yapilmamis olmasidir. Biz normalde kurtulusumuzu, ilk adimini attigimiz yeri, ilk günü her yil daha da coskuyla kutlayacagiz. Sinan Meydan Bey’in sehrimize gelip bize bu bilgileri vermesi bizlerin coskusunu artirdi. Bundan dolayi kendisine tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.
Bilecik Kent Konseyi Baskani Seyfi Özgen ise; önümüzdeki dönemde bu tür anlamli programlari gerçeklestirmeye devam edeceklerini belirterek, Kent Konseyi’ne katkilari dolayisiyla Baskan Sahin’e tesekkürlerini sundu.
Söylesinin ardindan Sinan Meydan, kitaplarini imzalatmak isteyen vatandaslarla fuaye alaninda bir araya geldi.
