Özel Çocuklara Yüzme Egitimi Verilecek

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin "Yüzüyorsak Bende Varim" projesi kapsaminda, 12 ilçede özel gereksinimli bireylere yüzme egitimi verilecek.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, il genelinde özel gereksinimli bireylerin sosyallesmesi ve hayata tutunmalari maksadiyla yüzme dersleri baslatacak. "Yüzüyorsak Bende Varim" projesiyle 12 ilçede engelsiz yüzme egitimleri verilecek. Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürlügü yil boyu devam edecek olan yüzme derslerini, alaninda uzman yüzme antrenörleri esliginde gerçeklestirecek. Yüzme derslerine gelen bireyler haftanin bir günü 1 saat boyunca yüzebilecek.

Özel gereksinimi olan ögrencilere Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sporcu Sagligi Test Ve Analiz Merkezinde yüzme için belirleyici önemi bulunan antropometrik ölçümler (vücut el, ayak boy, çevre uzunluklari), biomotor becerilerden kuvvet, reaksiyon sürati, esneklik gibi degerlerin belirleyecek testler yapiliyor. Yüzme egitimi ve su terapisinin fiziki etkilerinin belirlenmesi için yapilan ölçüm ve test verileri GSB Kocaeli Spor Il Müdürlügünce analiz ediliyor. Bu analizlerle engelli ögrencilere bir fiziksel aktivite olarak yüzme egitimlerinin fiziki etkilerin bilimsel olarak incelenmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA