Malatya'nin Okul Sorunu 2 Yilda Bitecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ziyaretinde konusan Vali Aydin Barus yaklasik 2 yil sonra Malatya’nin fiziki anlamda okul probleminin kalmayacagini söyledi.

Malatya'nin Okul Sorunu 2 Yilda Bitecek
Malatya Valisi Aydin Barus Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Baskani Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karsilanan Vali Barus, burada yaptigi konusmada yaklasik 2 yil sonra Malatya’nin fiziki anlamda okul probleminin kalmayacagini söyledi.



Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kentin en köklü kurumlarindan biri olduguna dikkat çeken Vali Barus, pandemi nedeniyle daha önce gerçeklestirmeyi düsündükleri ziyareti bugün gerçeklestirdiklerini ifade ederek,” Basin camiamizi biz ayrilmaz bir parçamiz olarak kabul ediyoruz, idare olarak. Malatya Gazeteciler (MGC) çok köklü bir kurum olmasi münasebetiyle Malatya’ya önemli hizmetler veriyor. Bu noktada vatandaslarin dertlerini, sorunlarini kamuoyu gündemine getirmede, idareyi bunlarda haberdar etmede elimiz, kulagimiz mesafesinde. Simdiye kadar basinla çok fazla bir araya gelemedik. Pandemi kosulari hepimizi etkiledi ama basin mensubu arkadaslarimiz 24 saat görevlerinin basinda bunu biliyoruz zaten. Basin mensuplarinin çalismalari bizim açimizdan büyük deger tasiyor. Gündeme getirilen konularda eksiklerimizi görüyoruz, yapilmasi gereken çalismalari degerlendiriyoruz. Malatya’da basin hayati canli bir hayat. Bunu basindan görüyoruz zaten. Kamuoyu gündemini olusturulmasi noktasinda arkadaslarimizin bu degerleri çabalari için kendilerine ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi

Kentte devam eden egitim yatirimlarina iliskin de degerlendirmelerde bulunan Vali Barus,” Elazig -Sivrice depreminden sonra bazi okullarimiz da hasarlar olustu. Bazi okullarimizi depreme dayanikli olmadigi için bosalmak durumunda kaldik. Suanda 70 civarinda okulumuz yeniden yapim programina alindi. Suan Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI ) tarafindan yapimi devam edenler okullarimiz var, diger taraftan il yatirim programinda olupta bizim ihale ettigimiz okullarimiz var, yeni depremden sonra yogun çaba sarf ettigimiz hayir severler tarafindan yapilan güzel okullar var. Hayir sever vatandaslarimiz tarafindan yapilacak olan okul sayisinin 20’ye yaklasacagini söyleyebilirim. Bizim egitim için egitim çok çok önemli. Yapilacak bu çalismalarda yaklasik 2 yil içerisinde Malatya’nin fiziki anlamda okul probleminin kalmayacagini söyleyebilirim. Ilimizde anaokulu sayisinin ciddi bir sekilde arttirilmasi söz konusu. Bizde Milli Egitim bakanligimiza 50 anaokulu talebimizi gönderdik. Insallah önümüzdeki dönemde 50 anaokulu Malatya’ya kazandirilacak." diye konustu.

Vali Barus yapilan konusmalarin ardindan bir süre gazetecilerle çay içerek sohbet ettikten sonra Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ziyaretini sonlandirdi.
Kaynak: İHA