Baskan Ramazan'dan 7 Aralik Mesaji

Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Kilis’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Ramazan'dan 7 Aralik Mesaji
Baskan Ramazan, tarihe altin harflerle yazilmis Kilis direnisinin 100. Yilini kutlamakta oldugunu belirterek, "Vatanimiza yönelik hain saldirilara karsi kahramanca mücadele eden atalarimiz, aylar boyunca essiz bir direnisle düsmani sehrimize sokmayarak, tarihte benzeri az görülen bir destan yazdilar. 100 yil önce yazilan bu sanli destan, bugün Kilisliyim diyen her bir vatandasimiz için bir gurur ve sevinç kaynagidir. Ben de 100 yil sonra bugün bu Aziz Sehrin Belediye Baskanligini yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal’in, 7. Ordu Komutani olarak 28 Ekim 1918’de, ‘Ilk ayak bastigim Türk sehrindeki bu uyanikliga cidden hayran kaldim ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir. Var olun aziz Kilisliler’ sözü, daha milli mücadelenin basinda, Kilis’in ve Kilislilerin vatan savunmasinda ne kadar önemli bir yerde durdugunu gözler önüne sermistir. 100 yil önce Aslan Beylerin, Kartal Beylerin, Islam Beylerin, Müslüman Beylerin, Sehit Sakip Beylerin, Polat Beylerin ve burada ismini sayamadigim nice isimsiz kahramanlarin göstermis olduklari kahramanliklar ve fedakârliklar, bugün bizlerin çalisma azmi ve kararliginda en büyük yol gösterici olmustur ve olmaya devam edecektir. 100 yil önce Kilis’te ortaya konulan azim ve kararligin, milli birlik ve beraberlik duygusunun, bugün artarak siz kiymetli hemserilerimin ve gelecegimizin teminati gençlerimizin en kiymetli hazinesi oldugunu görmek, bizleri memleketimizin gelecegi açisindan oldukça heyecanlandirmaktadir” ifadelerini kullandi.

Ramazan, mesajinda, "Kilis nasil ki 100 yil önce vatan savunmasinda kilit rol oynadiysa, bugün de essiz tarihi güzellikleri, sanata ve sanatçiya duydugu derin saygi, kültür birikimi ve gelisen sanayisiyle ülkemizin gelismesinde ve kalkinmasinda etkin rol üstlenen bir sehir olmustur. Kilislilerin bu azim ve kararligi, çaliskanligi ve vatanina duydugu derinden sevgi, nesilden nesile aktaracagimiz en kiymetli mirasimiz olacaktir. Bu vesile ile Aziz sehrimizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. Yil dönümünü kutluyor, vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi hayirla ve rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, sehrimizin ve ülkemizin kurtulus mücadelesi ve bölünmez bütünlügü ugruna bu güne kadar kaybettigimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle aniyor, hayatta olan gazilerimize sihhat ve afiyet diliyorum. 7 Aralik Kilis’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. Yil dönümü kutlu olsun” ifadelerine ver verdi.
Kaynak: İHA