Mamak'a Bir Mahalle Konagi Daha
Ilçe genelinde hizmete açtigi mahalle konaklarina bir yenisini daha ekleyen Mamak Belediyesi, Eski Bayindir Mahalle Konagi’nin açilisini gerçeklestirdi.

"Geleneklerimizi yasatacak"
Mamak’in 670 bin nüfusuyla, 64 mahallesiyle Ankara’nin en önemli ve güzel ilçelerinden birisi oldugunu ifade eden Mamak Kaymakami Ali Sirmali, “Amacimiz Mamak’i marka sehir yapmak. Belediye baskanimizin da söz ettigi gibi gerçekten de bu konaklar özellikle geleneklerimizin ve göreneklerimizin yasatilmasi konusunda büyük önem arz etmektedir. Birçok sosyal etkinlige ev sahipligi yapacak olan mahalle konagimizin bizlerde ziyaretçisi olacagiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Konagimiz mahallemize hayirli ugurlu olsun" seklinde konustu.
"Söz verdik yaptik"
Mahalle konaklarinin geçmisten bugüne gelenek ve göreneklerin yasatilmasi, ayni zamanda bunlarin genç kusaklara aktarilmasinin çok kiymetli oldugunun altini çizen Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Biz tasada, mutlulukta hep beraber olmayi bilen, birlige beraberlige deger veren insanlariz. Nisanlarimizi, dügünlerimizi, kina gecelerimizi, asker ugurlamalarimizi, misafirlerle bulusmamizi, neseli günlerimizi ve ayni zamanda üzüntülü günlerimizi burada, konagimizda hep beraber gerçeklestirecegiz. Bu faaliyetlerin hepsini eski yasam biçimlerimizle, köylerimizde, mahallelerimizde, sosyal hayatimizin bir parçasi olan köy odalarimizda yapardik. Hep beraber bu gelenekleri devam ettirecegiz. Hizmet belediyeciligi anlayisiyla bizler halkimizin ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Seçim döneminde ‘Mamak daha güzel olacak’ demistik, daha sonra yaptigimiz eserlerle ‘Mamak daha güzel oluyor’ diyoruz ve artik ‘Söz verdik yaptik’ diyoruz. Hizmet belediyeciligi, eser belediyeciligi, gönül belediyeciligi anlayisiyla hiç ara vermeden gece gündüz çalisiyoruz” diye konustu.
Belediye Baskani Köse’den iki müjde birden
Eski Bayindir Mahalle Konagi’nin açilisinda Mamaklilara iki müjde birden veren Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Hüseyingazi Dagi’nin eteginde millet bahçesi yapmak için harekete geçtik. Insallah önümüzdeki yaz ilçemize Ankara manzarali güzel bir millet bahçesine daha kavusacak. Simdiden hayirli olsun diyoruz. Bir diger müjdem ise isitmayla ilgili. Biliyorsunuz Mahallemiz isinmak için geleneksel yöntemler kullaniyor. Ancak biz bu konuda dogal gazla ilgili çalismalar yaptik. Insallah kisa süre içerisinde sobadan kurtulacaksiniz ve mahallemiz dogal gaza kavusacak. Bununla birlikte mahallelimizin daha rahat yasamalarini saglayacagiz. Bu duygu ve düsüncelerimle güzel Mahalle Konagi’mizda sevinçlerimiz çok, acilarimiz az olsun diliyorum. Eskibayindir Mahalle Konagi’miz tüm hemserilerime hayirli olsun diyor, hepinizi sevgilerimle selamliyorum” açiklamasinda bulundu.
"Hizmetlerimiz durmadan devam edecek"
Tüm dünyayi etkisi altina almis olan 2 yildir devam eden korona virüs mücadelesine ragmen Mamak’ta hizmetlerini hiç durmadan, aksatmadan devam ettigini ifade eden AK Parti Mamak Ilçe Baskani Erhan Sarigöl, “Sayin Belediye Baskanimiz Murat Köse’nin iki buçuk yilda yapmis oldugu hizmetler ortada. Mamak’in dört bir yaninda hizmet odakli anlayis içerisinde çalismalarina devam ediyor. Bu baglamda özellikle Sayin Belediye Baskanimiz Murat Köse’ye çok tesekkür ediyorum. Her hafta bir açilisin gerçeklesecegi Mamak’ta, siz sevgili Mamaklilari yeni hizmetlerle bulusturmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Tarihi Ankara evi görünümünde olan konagin açilisina AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz, AK Parti 23. Dönem Sakarya Milletvekili Recep Yildirim, Mamak Kaymakami Ali Sirmali, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, AK Parti Ilçe Baskani Erhan Sarigöl, MHP Ilçe Baskani Mustafa Esen, sivil toplum kuruluslarinin yöneticileri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.
