'Karadut Beste Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen Türk Sanat Müzigi Karadut Beste Yarismasi’nin ödülleri sahiplerini buldu.

'Karadut Beste Ödülleri' Sahiplerini Buldu
Jüri üyeligini Amir Ates, Zekai Tunca, Ali Senozan, Alaeddin Pakyüz ve Teyfik Soyata’nin yaptigi ve toplam 72 eserin katildigi yarismanin ödül töreni, Erciyes Kültür Merkezi’nde TRT Spikeri Ayfer Durak’in sunumu ile düzenlendi.

Ödül törenine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, TRT Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Albayrak, protokol üyeleri, yarismacilar ve vatandaslar katildi.

Sehirlerin yapilasmanin yaninda sanatla yasadigini söyleyen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Kayseri ve Talas’in güzelliklerini siir ve musiki ile anlatmak üzere nitelikli eserler verilmesini tesvik etmek maksadi ile böyle bir yarisma düzenleyelim dedik. Koronali eve kapandigimiz günlerde bunu bir firsata dönüstürelim diye Amir hocamla istisare ettik. Subat ayindan itibaren basladik ve Temmuz’da bitirdik. Çok sükür güzel bir tablo çikti karsimiza. 72 tane eser katildi.

72 eser arasinda 3 derece eseri, 6 tane de mansiyon eser yerini aldi. Belediye neden beste yarismasi düzenler? Belediye, gençlerin Türk Musikisine asina olmasini saglamak istiyor. Ayni zamanda sanata, sanatçiya ve sanatseverlere hizmet oldugunu idrak ettigi için böyle bir gelisme yasamak durumunda hissettik kendimizi. Bunun kaygisi ile bir takim çalismalar yapiyoruz kültür adina. Sehirler medeniyeti temsil eder ve medeniyet de sadece bina yapmakla degil, sehre kimlik katmakla alakali sanat ve kültürle yasar. Bunun için biz de sanat ve kültür adina bir takim çalismalar yapmaya gayret ediyoruz. Hocamizin tavsiyesi ile Talas Musiki Cemiyeti’ni kurduk ve tas bir konakta çalismalara basladik. Ben Sayin TRT Genel Müdürümüze, TRT sanatçilarina, TRT Yönetim Kurulu Baskanimiza ve bizi yalniz birakmayan herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Jüri Üyesi Amir Ates ise, “Öncelikle herkese tesriflerinden dolayi tesekkür ederken, sizleri bu aksam buraya yordugum için özür diliyorum. Degerli baskanima bu degerli olusumu hatirlatan ve rica eden kisi ben oldugum için beni cezalandirabilirsiniz. Ülkemizin müstesna ili olan Kayseri’yi övmek bizim haddimiz degil. Gününüz ve bu güzel takdirleriniz daim olsun. Saglikla kalin. Bu güzel güftenin devam etmesini diliyorum ve hepinize hayirli aksamlar hayirli eglenceler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan dereceye giren yarismacilara ödül takdimi yapildi. Ödüllerin verilmesinin ardindan TRT Sanatçisi Bahadir Özüsen ve Çigdem Gürdal, yarismacilar tarafindan bestelenen eserleri seslendirerek konser verdi.
Kaynak: İHA