Bakan Soylu'dan Ekonomik Vesayet Vurgusu

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Balikesir Il Baskanligini ziyaret ederek burada gençlerle bulustu. Gençlere seslenen Soylu, ekonomik vesayetten çikacaklarini belirterek, "Darbe vesayetini astik, savunma sanayi vesayetini astik, üzerimize siz siyaset yapamazsiniz diyenlerin siyaset vesayetlerini astik. Ekonomik vesayeti de Recep Tayyip Erdogan ile beraber asacagiz ve bu ülkeyi dünyanin ilk 10 büyük ekonomisinden biri haline getirecegiz" dedi.

Bakan Soylu'dan Ekonomik Vesayet Vurgusu
Bakan Soylu, Balikesir’deki temaslarina AK Partili gençlerle bulusarak devam etti. AK Parti Balikesir Il Baskanliginda konusan Soylu, Türkiye’nin önüne koyulmaya çalisilan tüm engelleri astiklarinin altini çizdi. Soylu, "Yillarca Türkiye’nin önüne koymaya çalistiklari fay hatlarini ve travmalari sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, hukukun üstünlügü ve demokratiklesme adimlari ve Türkiye’nin gelisme adimlari ile beraber ileri bir noktaya getirdik. Ve etrafimizdaki cografyada ates çemberi olmasina ragmen istikrarini bozdurmayan, sadece DEAS denilen bir terör örgütü Suriye ve Irak’in otoritesini belli bir dönem ortadan kaldirdiklari bir süreci düsünürsek PKK, PYD, DEAS ve FETÖ tüm terör örgütlerinin es zamanli saldirisina alt yapisini iyi takip eden, milletiyle iyi bir bag kuran, Türkiye’nin geçmis bütün tecrübelerini milletiyle beraber halleserek gelecege birlik - beraberlik içerisinde aktaran bir anlayisi ortaya koyduk. Simdi son olarak hep beraber görüyoruz ki, bütün saldirilarina ragmen ayakta duran, hala Türkiye’nin büyümesinin Türkiye’nin en büyük firsati oldugunu bütün dünyaya anlatmaya çalisan bir kadronun temsilcileriyiz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ile birlikte Siirt’te açilisini gerçeklestirdikleri tesis hakkinda bilgi veren Soylu, "Türkiye’nin çinko imalatinin yüzde 50’sini yani yarisini yapabilecek bir tesis Siirt’te açildi. Ama sadece Siirt’ten mütesekkil bir tesis degil. Bir zaman terörün hakimiyetinde olan Hakkari’nin maden ocaklarindan madenin oraya getirildigi, orada islendigi ve Türkiye’nin çinko ithalatinin yüzde 50’sini karsilayabilecek bir kazanimin sergilendigi, katma degerin ve üretimin oldugu bir tesis. Siyaset çalismaktir, siyaset üretmektedir, siyaset milletin ve ülken adina vizyon gelistirmektir. Siyaset umutsuzluga düsmüs insana, etrafindaki cografyaya, haksizlikla karsi karsiya kalmis magdur ve mazlumlara el uzatabilecek güce ulasmayi saglayabilmektir" seklinde konustu.

1960 darbesinden itibaren Türkiye’ye halki dislayan, milletin kararlarina küçük düsürmeye ve milletin kararlarina uymayan bir sistem getirmelerine ragmen bugün Türkiye’nin elde ettigi basarilarin sonucunun netligine dikkat çeken Soylu, "AK Parti kadrolari sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bugün de Cumhur Ittifakimiz ile beraber Türkiye’nin yarim asir boyunca karsi karsiya kaldigi bütün tehditleri maglup etmistir, yenmistir. Bu tehditlerin tamamini sirtini yere yapistirmistir. Arzu ettigimiz bir tek sey var. Nasil bizim ülkemizi tehdit etmislerse, etrafimizdaki müslüman cografyayi, etrafimizdaki Türk cografyayi, etrafimizdaki Balkan cografyasini, etrafimizdaki Orta Asya cografyasini, etrafimizdaki Orta Dogu cografyasini da ayni sekilde istikrarsizliga, yoksulluga ve ayni tehditlere maruz birakmak istemislerdir. Bizim bir misyonumuz daha var. Nasil Türkiye’yi Cumhuriyetin ilk 100 yilinda kendi küllerinden bu noktaya getirebilme sansina ve büyük bir çalismasina sahip olmussak ve 21.yüzyilda bu büyük devrimi gerçeklestirmissek üzerimizdeki misyon sudur; hem kendi ülkemizi güçlü ve büyük Türkiye yapacagiz. Hem de etrafimizdaki cografyayi batinin onlari bu tahkir etmesinden, asagilamasindan, karistirmasindan ve istikrarsizliga düsürmesinden hep beraber kurtaracagiz. Göreceksiniz. Bunu saglayacak olan bizleriz" diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ülkede güvenin simgesi olduguna dikkat çeken Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Tayyip Erdogan bu ülkede gelismisligin simgesidir, Tayyip Erdogan bu ülkede hürriyetin ve adaletin bayragidir. Tayyip Erdogan bu ülkede milletin degerleri ile beraber nasil iktidar olunacaginin, nasil dünyaya söz söyleneceginin, nasil mazlum ve magdura el uzatilacaginin bayraklasmasinin halidir. Tayyip Erdogan bu ülkede siz yapamazsiniz, siz gerçeklestiremezsiniz, siz beceremezsiniz, siz bize söz söyleyemezsiniz diyenlere karsi, Hayir biz bunu söyleriz diyen ve Türkiye’yi 300 yildir gerilemeye mahkum etmeye çalisanlara karsi itirazin adidir ve bu milletin evladidir, bu milletin adamidir" dedi.

Soylu konusmanin devaminda sunlari söyledi:

"Bizim ülkemizde terörle mücadele ederken, elin mühimmatini üreten degil kendi savunma sanayindeki devrimi gerçeklestirerek o vesayetiyle o vesayeti de elinin tersiyle iten bir Türkiye’den Allahimiza sükürler olsun, dünyada kimse kimildayamazken, Çanakkale köprüsünden, nükleer santrallere kadar hiç bir yatirimini durdurmayan, bu milletin özgüvenini yeniden bu büyük milletle birlestiren kavusturan bir anlayisi ortaya koymustur. Simdi yapacagimiz tek bir sey var. Cumhuriyetin ikinci asrina bu kadrolarin imzasini atmak, Cumhuriyetin ikinci asrina hep birlikte çok çalisarak bu ülkeyi Dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline getirebilmek ve dünyanin 10 ekonomisinden birisi haline getirebilmek ve bize bugün had bildirmeye çalisanlari Türkiye’nin önünde saygi durusuna getirmektir. Hep beraber bunu yapmak durumundayiz. Bunu inancimizla, imanimizla, milli kültürümüzle, benligimizle, birligimizle ve bunu kendimize olan saygimizla beraber yapmaliyiz."

Dönem dönem sikintili süreçlerin yasanabilecegini ve bu süreci de atlatacaklarinin vurgusunu yapan Bakan Soylu, "Eger zemininiz güçlüyse, eger kuvvetliyse sikintilari asmak ve bertaraf etmek, bütün dünya o sikintilarin içerisinde gark olurken, bogusurken sizin için daha rahattir. Bir çok vesayeti astik. Darbe vesayetini astik, savunma sanayi vesayetini astik. Üzerimize siz siyaset yapamazsiniz diyenlerin siyaset vesayetlerini astik. Terör vesayetini astik. Simdi bir tek vesayet kaldi. Bu ülkenin üzerine giydirilmek istenen o da ekonomik vesayettir. Onu astigimiz andan itibaren ki Allah’in izniyle asacagiz. Bunu Türkiye’de asabilecek tek bir kisi var. Tecrübesiyle, bilgisiyle, milletin güveniyle, dünyayi tanimasiyla ve bugüne kadar Türkiye’yi getirdigi noktayla Recep Tayyip Erdogan’dir. Biz ekonomik vesayeti de Recep Tayyip Erdogan ile beraber asacagiz ve bu ülkeyi Dünyanin ilk 10 büyük ekonomisinden biri haline getirecegiz. Buna olan inancimiz tamdir. Biz PKK’nin da hakkindan geliriz, DEAS’in da hakkindan geliriz, FETÖ’nün de hakkindan geliriz. Yeter ki dik duralim, yeter ki güçlü duralim, yeter ki onlarin ortaya koymus olduklari bu kalleslikleri görebilme firsatina sahip olduktan sonra esas onlarin arkasindakileri maglup edebilme gücünde birlik olalim hep beraber" seklinde konustu.

(Taskin Sarica/IHA)
Kaynak: İHA