Atakum'da Bu Kis Kediler Üsümeyecek

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluslarinin is birligi ile "Atakum’da bu kis kediler üsümeyecek” sloganiyla atik malzemelerden kedi evleri yapildi.

Atakum'da Bu Kis Kediler Üsümeyecek
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, Dogal Yasami ve Canlilari Koruma Dernegi (DOGA CAN DER), Canik Doga Sporlari Dernegi, “Atakum’da bu kis kediler üsümeyecek” sloganiyla atik malzemelerden kedi evi yapti. Adige Kültür Park’ta gerçeklesen etkinlige Av. Gülay Deveci, CHP Samsun Il Kadin Kollari Baskani Nazan Güneysu, Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Senol Katkat, Samsun Adige Kültür Dernegi Baskani Hatice Özer ve Atakumlu hayvanseverler katildi.

Etkinlikte atik malzemelerden kedi evleri çocuklar tarafindan rengarenk boyandi. Kedi evleri, Atakum’da ihtiyaç duyulan parklara yerlestirilecek.

“Türkiye’ye örnek olmasini istiyoruz”

Kent kültürünü yasatmak istediklerini söyleyen Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, “Kent yasadiginiz yer degil, yasattiginiz yerdir. Bizim felsefemiz budur. Özellikle sokak hayvanlari için Atakum Kent Konseyimizin yaptigi bir çalisma bu. Kedilerimizin kisin üsümemeleri, yagmurda hasta olmamalari için ev kurma hayalimiz vardi. Bugün onu gerçeklestiriyoruz. Sag olsun Atakumlular da bizi yalniz birakmadi hep beraber ‘Bu kis kediler üsümesin’ sloganiyla sokak hayvanlarina ev yapiyoruz. Sadece Atakum degil bu projenin tüm Samsun’a hatta Türkiye’ye örnek olmasini istiyoruz. Biz Atakumlular olarak buna öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.



“Elimizden gelen destegi verecegiz”

Av. Gülay Deveci ise etkinligin çok güzel ve faydali oldugunu belirterek, “Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi is birligi içerisinde Atakum’daki sokak hayvanlarina kedi evleri yapiyoruz. Kedi evleri ihtiyaç duyulan alanlara yerlestirilecek. Önümüz kis, sokak hayvanlarimiz sokakta kalip üsümesinler, ölmesinler diye elimizden gelen destegi verecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA