AK Partili Ünal RTÜK'ü Göreve Çagirdi

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, “Medyanin izlenme, tiklanma ve reyting ugruna toplumun ruh sagligini tehlikeye atmamasini diliyoruz ve istiyoruz. Bu konuda sorumlu olan kurumlari ve basta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olmak üzere göreve davet ediyoruz" dedi.

AK Partili Ünal RTÜK'ü Göreve Çagirdi
Kahramanmaras’ta faaliyet gösteren ulusal ve yerel basin mensuplari ile düzenlenen programda bir araya gelen

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, televizyon programlarinda gösterilen siddet olaylarinin toplumun ruh sagligini bozucu faktörler oldugunu söyledi.

Hem dijital platformlarda hem de televizyon ekranlarinda çocuklarin siddeti izledigini ifade eden Ünal, “Bizim, karamsarlik ve umutsuzluk yayarak degil umudu ve inanci çogaltarak bu isi yapmamiz gerekiyor. Reyting ve izlenme ugruna hem dijital de hem de konvalsiyolde gördügüm manzara beni ürkütüyor. Yani bir haber düsünün, 100 kisilik örnekleme aldiginiz da 1 kisi kavga eder. Yüzde biri ve yüzde ikiyi alip, yüzde yüz olarak gösterebilir misiniz? Televizyonlari bir açiyorsunuz aman Allahim. Siddet, siddet, siddet. Psikologlar ne diyor, ‘çocuklar siddeti iki türlü ögrenir’ görerek ve yasayarak. Biz sürekli çocuklarimiza siddet görüntüleri sunuyoruz. Ne adina, tiklanma ve izlenme adina. Bütün dünyada intihar görüntüleri ile intihar olaylari arasinda dogrudan bir korelasyon vardir. O yüzden Dünya Saglik Örgütü siddet, intihar ve benzeri haberleri ve görüntüleri insanin ruh sagligini bozucu faktör olarak nitelendiriyor” dedi.

Televizyonlarin sabahtan aksama siddeti gösterdigini ifade eden Ünal, RTÜK ve ilgili kurumlari göreve davet etti. Dünya Saglik Örgütü’nün konuyla ilgili uyarilarinin oldugunu ve dikkate alinmasi gerektigini söyleyen Ünal, “Geçen gün bir aksamda üç ayri dizide üç ayri intihar sahnesi vardi. RTÜK baskanimizi aradim dedim ki, ‘Bütün dünyada, Dünya Saglik Örgütü dahil bununla ilgili Kod-5’i yayimladilar. Bir aksamda üç ayri dizide nasil oluyor da üç ayri intihar olayi oluyor. Daha siddeti saymiyorum. Sabahtan aksama kadar siz televizyonlarda ne gösteriyorsunuz siddet gösteriyorsunuz. Bunun adi habercilik degil, bunun adi sorumsuzluktur. Sosyal sorumlulugu üstlenmemektir bunun adi. Biz siddetin bir sarmala dönüstügü bir toplumsal yapi istemiyoruz. Medyanin bu konuda sorumlulugunu üstlenmesini ve medyanin en azindan ruh sagligi açisindan, en azindan Dünya Saglik Örgütü’nün bu konuda yaptigi uyarilari dikkate almasini izlenme, tiklanma ve reyting ugruna toplumun ruh sagligini tehlikeye atmamasini diliyoruz ve istiyoruz. Bu konuda sorumlu olan kurumlari da basta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olmak üzere göreve davet ediyoruz. Prime timeda izlenilirlik oranim yüksek olsun diye kimsenin toplumun ruh sagligini tehlikeye atma hakki bulunmamaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA