Ilkadim'da Siir Ve Türkü Aksami

Ilkadim Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde gerçeklestirilen etkinlikte Samsun Siir Aksamlari Grubu üyeleri siirler okuyup türküler seslendirdi.

Ilkadim'da Siir Ve Türkü Aksami
Asik Obali(Mustafa Bilir), Prof. Dr. Sahin Köktürk, Kenan Yavuzarslan, Afsar Duman ve Ercan Ergül’den olusan grup programda siirlerini okudu. Ardindan Mihriban, Altin Yüzügüm Kirildi, Canimin içi Samsun, Bu Tepe Pullu Tepe, Yolun Sonu Görünüyor, Çanakkale Bugün Toz ile Duman adli parçalari seslendirdi. Geceye katilanlar yöresel türkülere hep birlikte eslik ederek kulaklarinin pasini sildiler. Programa katilan sairler ve yazarlar, siirlerinin yani sira konusmalariyla da geceye renk katti.

“Bilgili, ahlakli nesiller yetistirme gayretindeyiz”

Ilkadim Belediye Baskan Yardimcisi Serif Mirik, ”Nice sairlerimiz hüzünlerimizi ve sevinçlerimizi misra misra gelecege tasimislardir. Yakin zamanda ebediyete yolcu ettigimiz Üstat Cemal Safi’nin misralariyla nice nesiller yetisti. Bizler daima ahlakli ve bilgili nesiller yetistirmenin niyetindeyiz. Bu niyetimizi asikar kilmak için programlar tertip ederek, toplumda örnek olmus sanatçilarimizi sehrimizde agirliyor ve gençlerle bulusturuyoruz. Bugüne kadar sanat ve kültür etkinliklerimizi sizlerle bulusturma noktasinda katki ve desteklerini esirgemeyen Ilkadim Belediye Baskanimiz Necattin Demirtas’a bir kez daha sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA