Denizli'de DHKP/C Operasyonu

Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik jandarma ve polis ekiplerince düzenlenen operasyon kapsaminda haklarinda gözalti karari bulunan 43 süpheliden 28’i yakalandi. Sorusturmaya iliskin yeni detaylara ulasilirken, örgüte yönelik 15 Ekim’de yapilan operasyonda elde edilen dokümanlardan ve gözaltina alinan bazi örgüt üyelerinin itiraflarindan yola çikan emniyet birimlerinin 43 kisinin DHKP/C baglantisini tespit ettigi ögrenildi.

Denizli'de DHKP/C Operasyonu


Sansasyonel eylem arayisindaki DHKP/C üyesi 126 süpheliye yönelik 15 Ekim’de düzenlenen operasyonda yakalanan bazi örgüt üyelerinin etkin pismanlik hükümlerinden yararlanarak itirafçi oldugu, bu kisilerin verdigi bilgilerden ve elde edilen örgütsel dokümanlardan yola çikan güvenlik birimleri 43 süpheli daha belirledi.

15 Ekim’deki operasyonla desifre edilen kaos planina uzanan sorusturmada yeni deliller elde edildi. Istanbul Terörle Mücadele Sube ile Il Jandarma Komutanliginca bu sabah 43 örgüt üyesinin yakalanmasi için Istanbul, Sivas, Samsun, Izmir, Ankara, Yozgat ve Denizli’de yapilan operasyonlarda 28 kisiyi yakalayarak gözaltina aldi. Halen 15 süphelinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi operasyonun detaylarina göre, 15 Ekim’de örgütün Türkiye yapilanmasindaki kilit isimlerin tutuklandigi sorusturmada itirafçi olan bazi süphelilerin, örgüt baglantili kisilerin ismini polise verdigi ortaya çikti.
Kaynak: İHA