Buz Tutan Çildir Gölü'nde 'Vals'

Kars’ta son günlerde etkili olan soguk hava, Çildir Gölü’nün bir kismini dondurdu. Buz tutan gölün üzerine çikan vatandaslar ise cam gibi buz üzerinde adeta vals yapiyor.

Buz Tutan Çildir Gölü'nde 'Vals'
Çildir Gölü hava sicakligin eksi 18 dereceye düsmesiyle buz tuttu. Yarisi donan göl vatandaslardan yogun ilgi gördü. Kentte disardan gelen vatandaslar Çildir Gölü’ne gelerek burada ince tabaka buzun üzerine çikti. Buz çitirtisi ile kisa süre panik yasayan vatandaslar buz üzerinde adeta dans etti.

Muhtesem manzarasi ve göz alici mavisi ile ziyaretçilerini büyüleyen Çildir Gölü’nün buz tutan yüzeyinde yürüyen insanlar, doya siya eglenirken, bazi vatandaslar ise bol bol fotograf çekti.

“Uzaklara gitmek istiyorum gidemiyorum”

Kars’a Rize’den gelen Metehan Genç, “Çildir Gölü’nün donmus halini görmek istedik. Donmus ama güvenemiyoruz. Gitmek istiyorum uzaklara dogru ama gidemiyorum. Tedirgin hissediyorum, biraz daha gidiyorum daha çok tedirgin oluyorum” dedi.

“Efsane yer burasi”

Izmir’den gelen Aykut Kurt, “Çildir Gölü’ne geldik. Suan Çildir Gölündeyiz. Buz turmus, baya iyi, çok güzel, çok efsane yer burasi, mutlaka herkesin gelmesini tavsiye ederim. Gerçekten harika bir ortami var” diye konustu.

“Biraz ürküyorum”

Kurt, “Biraz ürküyorum suan, biraz su çikti. Çildir Gölü’nün tam ortasindayiz. Biraz ürküyorum. Tam olarak dondugunu düsünmüyorum ama saglam gibi bir sikintimiz yok. Gerçekten çok güzel bir heyecan herkesin yasamasi gereken bir sey, herkese tavsiye ederim” seklinde konustu.

Bu yil havalarin aniden sogumasiyla birlikte donan Çildir Gölü vatandaslara unutamayacaklari bir heyecan yasatiyor. Buz çitirtilari üzerinde yürüyen vatandaslar havadan görüntülendi. Havalarin tam anlamiyla sogumasiyla birlikte Çildir Gölü’nde atli kizak seferleri de baslayacak.
Kaynak: İHA