Balikçilarin Aglari Denetlendi

Erdek Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan merkez ve kirsal mahallelerde denize açilan balikçi teknelerindeki aglar denetlendi.

Balikçilarin Aglari Denetlendi
Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nde görevli su ürünleri kontrol ekiplerince, balikçi barinaklarinda bagli teknelerde bulunan aglarin denetimleri gerçeklestirildi.

Balikçilarin daha bilinçli avlanmalarini saglayarak avciligin sürdürülebilirliginin saglanmasi, esitsizligin ve firsatçiligin önüne geçilerek adaletli bir avcilik rekabetinin yerlesmesi, su ürünleri potansiyelinin korunarak gelecek nesillere temiz bir çevre, temiz bir deniz ve balik çesitliliginin aktarilmasi amaciyla yasa disi ve usulsüz avcilik yapanlara yönelik su ürünleri kontrol ekiplerince 24 saat esasina göre denetimlerine gece ve gündüz araliksiz olarak devam edilecegi kaydedildi.

Diger yandan su ürünleri kontrol ekiplerince, karaya çikis noktalarinda ve balikçi barinaklarinda tüketicinin mevzuata uygun ve saglikli ürüne ulasmasi için avlanan baliklar üzerinde de denetimlerin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA