Baskan Akman'dan 'Yeni Yil' Mesaji
Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, acisiyla tatlisiyla derin izler birakan bir yili geride birakirken, yeni umut ve beklentilerle 2022 yilina girmenin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Türkiye’de korona virüs kisitlamalari ile baslayan 2021 yilinin, yerli asi Turkovac’in acil kullanim onayi almasi ve seri üretime geçilmesiyle sona erecegini ifade eden Baskan Akman, yasanan Covid-19 salginina ragmen çok sayida mega projeyi Tusba’ya kazandirdiklarini dile getirdi. Baskan Akman, “Bunlarin basinda yapimini tamamlayarak sizlerin hizmetine sundugumuz; hizmet binamiz, Iskele Sahil Bandi 2. Etap ve Iskele Sahil Yolu’nun 1 ve 2. Etap’lari gibi mega projelerimiz gelmektedir” dedi.
Bu yil da temelini attiklari mega projelerden Ayanis Halk Plaji’ni tamamladiklarini vurgulayan Baskan Akman, “Toplu konut, Akköprü Millet Bahçesi ile yari olimpik yüzme havuzu, çok amaçli kapali spor salonu ve 480 kisilik tribünlü çim sahasi projelerinin önemli bir kismini önümüzdeki yaz sezonunda tamamlayarak Tusbalilarin hizmetine sunacagiz. Bölgenin en büyük millet bahçesi olma özelligine sahip Tusba Millet Bahçesi, Beyüzümü Mahalle Parki ile pazarcilik anlayisini degistirmek amaciyla hayata geçirecegimiz Bedesten Çarsisi projelerimizin yapimina ise kisa bir süre sonra baslayacagiz” dedi.
Insan odakli, katilimci ve seffaf yönetim anlayisla hareket eden Tusba Belediyesi olarak Tusbalilara 2022 yilda da en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerinin altini çizen Baskan Akman, 2022 yilinin Tusbalilar için hizmet ve yatirim yili olacagini söyledi.
Baskan Akman, “Zorlu bir süreçten geçtigimiz 2021 yilini geride birakirken en büyük temennimiz, tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 salgininin sona ermesidir. Bu duygu ve düsüncelerle tüm halkimizin yeni yilini tebrik ediyor, 2022 yilinin ülkemize ve insanliga saglik, mutluluk ve baris getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.
