Balikesir'de 1 Milyon Kisiye Afet Egitimi

Balikesir Valiligi himayelerinde yürütülen ’Afet Egitim Yili Projesi’ kapsaminda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan yil boyunca Balikesir genelinde yürütülen egitimlerin sonuna gelindi. 2021 yili boyunca toplam 1 milyon kisiye verilen egitim verildi.

Balikesir'de 1 Milyon Kisiye Afet Egitimi
Balikesir Valisi Hasan Sildak, Avlu Kongre Merkezinde gerçeklestirilen Afet Farkindalik Egitim Çalismasina katildi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan 2021 yili boyunca toplam 1 milyon kisiye verilen egitimlerle toplumun birçok kesiminde afet farkindaliginin arttirilmasi amaçlandi.

Afetlere müdahalede hazirlanan planlar çerçevesinde, devletin tüm kurumlariyla hazir oldugunu söyleyen Vali Sildak programda yaptigi konusmada, egitim çalismalarinda bulunan tüm kurumlar ile AFAD Il Müdürlügüne tesekkür etti. Deprem kusagi üzerindeki ülkemizde yapilan egitimlerin çok önemli oldugunu vurgulayan Sildak, afet ve acil durum çantasi bulundurmak, evlerdeki esyalarin sabitlenmesi ve toplanma alanlarinin önemi gibi bir çok konuya degindi. Vali Sildak, Balikesir genelinde 1 milyon sayisina ulasan egitimlerin her türlü afete karsi bilinç olusturmadaki rolünün afetlere müdahale kapasitesinin yükseltilmesi adina çok önemli oldugunu belirtti.

Genis bir katilimla dört oturum seklinde devam eden egitime Vali Hasan Sildak’in yani sira Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Sahin, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, okul müdürleri, imamlar ile muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA