Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Karayolu Isçileriyle Bulustu

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Kanal Istanbul ile dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecegiz. Türkiye’nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artiracagiz” dedi.

Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Karayolu Isçileriyle Bulustu
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yeni yil öncesinde karayollari isçileriyle bir araya geldi. Karayollari Genel Müdürlügü Cankurtaran Bakim Isletme Sefliginde çalisan isçilerle bir araya gelen Bakan Karaismailoglu, ardindan Bolu Dagi Tünel Isletme Merkezi ziyareti sonrasi basin açiklamasi düzenledi.



“12 bin 645 personelle çalismalarimiz sürüyor”

Yurt genelinde karla mücadele çalismalari hakkinda bilgi veren Bakan Karaismailoglu, “Yurt genelinde 446 adet karla mücadele merkezinde 12 bin 645 personel ile gerçeklestirilmektedir. Çalismalarimizda kullanilmak üzere 540 bin ton tuz, 340 bin m3 tuz agregasi, kritik kesimler için 8 bin ton kimyasal buz çözücü ve tuz çözeltisi ile 700 ton üre karla mücadele merkezlerinde depolanmistir. Yollarimizda tipi ve esinti nedeni ile trafik akisinin güçlestigi veya kapandigi kesimlere 822 kilometre kar siperi yapilmistir. Ayrica Karayollari Genel Müdürlügü bünyesinde kurulmus olan karla mücadele merkezinde güzergâh analizi, karla mücadele çalismalari, açilan-kapanan yollar ve anlik trafik takip edilmektedir” dedi.



“Türkiye’nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artiracagiz”

Bakanlik olarak 2022 yili projelerini anlatan Bakan Karaismaioglu, yüksek hizli tren ve kanal Istanbul projelerinin öneminden bahsederek, “2022 yili da bizim için mevcut projeleri bitirip yeni projeleri hayata geçirecegimiz yogun bir sene olacak. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yil sembollerinden birisi olacak 1915 Çanakkale Köprümüzü ve Malkara Çanakkale otoyolumuzu 2022 yilinin ilk çeyreginde hizmete açacagiz. 2021’de startini verdigimiz Kanal Istanbul Projesi, 2022 yilinda, projenin ilerleme hizina hiz katacagimiz en önemli gündemlerimizden biri olacak. Kanal Istanbul ile dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecegiz. Türkiye’nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artiracagiz. Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren hattini da 2022 yili sonunda isletmeye açacagiz. Konya - Karaman hizli tren projemizi 8 Ocak’ta hizmete aliyoruz. Yüksek Hizli Tren hatlarimizi lojistik bir süper güç olma yolunda daha verimli kilacak, yük tasimaciligi için de kullanacagiz” ifadelerini kullandi.

“Milli elektrikli trenlerimiz raylarda olacak”

Karaismailoglu, 2022 yilinda milli elektrikli trenlerin raylarda olacagini belirterek, “Ulusal çapta tamamladigimiz, ilerleme kaydettigimiz ve planladigimiz demiryolu yatirimlarimizin yani sira, kent içi rayli sistemler için de güçlü bir yili geride birakiyoruz. Kent içi rayli sistemlerin ekonomiye ve çevreye katkilari göz ardi edemeyecegimiz boyutlarda. Alti ilde yapimi süren 10 projemiz var. 2022 yili çok büyük ve önemli kent içi rayli sistem projelerinin hayata geçecegi bir yil olacak. Ayrica önümüzdeki yil, milli elektrikli trenlerimiz raylarda olacak. 2021 yilinda reform alani olarak ilan ettigimiz demiryollarinda gerçeklestirdigimiz atilimlari yeni yilda katlayarak sürdürecegiz” seklinde konustu.

Son olarak havayolu projelerinden bahseden Adil Karaismailoglu, “Yillik 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Havalimani’ni da 2022 yili ilk çeyreginde hizmete açmayi hedefliyoruz. Çukurova Havalimani’nin da yapim çalismalari hizla devam ediyor ve 2022 yili bitmeden hizmete alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA