SPK Haftalik Bülteni

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), VakifBank'in 5 milyar dolar tutarindaki borçlanma araci ihraci basvurusunu onayladi.

SPK haftalik bültenine göre, kurul Nurol Yatirim Bankasinin 2 milyar lira, Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler'in 1 milyar 846 milyon lira, Turkcell Finansman'in 500 milyon lira, Coca Cola Içecek'in 750 milyon dolar, VakifBank'in 5 milyar dolar, Is Bankasinin 5 milyar dolar, Yapi ve Kredi Bankasinin 5 milyar lira tutarindaki borçlanma araci ihraci basvurusuna onay verdi.

Serve Film Prodüksiyon Eglence'ye toplam 145 bin 152 lira, Mavi Safir Mimarlik Müh. Yapi Ins. Tic. Ltd. Sti'ye 586 bin 969 lira, Osmanli Yatirim Menkul Degerlere toplam 1 milyon 336 bin 969 lira idari para cezasi uygulanmasina karar veren SPK, Avrupa Yatirim Holding AS’nin hesap ve islemlerinin incelenmesi sonucunda 1 kisi hakkinda, Metemtur Yatirim Enerji Turizm ve Insaat AS’nin hesap ve islemlerinin incelenmesi sonucunda 5 kisi hakkinda, Aksel Yatirim Holding AS’nin hesap ve islemlerinin incelenmesi sonucunda 5 kisi hakkinda suç duyurusunda bulunulmasini kararlastirdi.

Kurul ayrica Türkiye’de yerlesik kisilere yönelik olarak internet araciligiyla yurt disinda kaldiraçli islem yaptirildigi belirlenen 54 internet sitesine erisimin engellenmesi için gerekli hukuki islemlerin yapilmasina hükmetti.

SPK, Sermaye Piyasasi Kanununda ve bu Kanun’a dayanilarak çikarilan yönetmelik, teblig yahut diger alt düzenlemeler ile 2499 sayili mülga Sermaye Piyasasi Kanunu’na dayanilarak çikarilmis ve halen yürürlükte olan düzenlemelerde yer alan yeniden degerlemeye tabi tutarlari 2022 yili için düzenledi.

Buna göre, kurul 2022 yili için yürürlükte olan düzenlemelerde yer alan cezalarda yeniden degerlemeye giderek, 2021 yili için belirlenen tutarlara 2022 yili için belirlenen degerleme oranini yüzde 36,20 olarak uyguladi.

Kaynak: AA