KMÜ'de 'Göç' Temali Sergi Sanatseverlerle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Resim Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Murat Aksoy tarafindan ’Bir Ayrilik, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm’ konulu kisisel sergi düzenlendi.

KMÜ'de 'Göç' Temali Sergi Sanatseverlerle Bulustu
Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi fuaye alaninda düzenlenen sergi açilisina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hüseyin Musmal ve Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversite personeli, davetliler ve ögrenciler katildi.

Tual üzerine karisik tekniklerle hazirlanan ’Göç’ temali sergide 20 eser, sanatseverlerle bulustu.

"Sergi mültecilerin kaderini özetliyor"

Dr. Ögretim Üyesi Murat Aksoy, ’Bir Ayrilik, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm’ konulu sergisinin mültecilerin kaderini özetledigini vurgulayarak, "Birlesmis Milletler verilerine göre bugün dünya üzerinden sadece siddet ve insan haklari ihlallerinden dolayi yurdundan ayrilan 82 milyonu askin insan bulunmaktadir. Mülteciler daha güvenli, daha müreffeh bir yere gitse de evini, sevdiklerini ve kalbini geride birakiyor. Yurtlarindan ayrilan mülteciler fiziksel olarak hayatta kalsa bile bu ayrilik onlar için bir ölümdür. Düzenlemis oldugumuz sergi de mültecilerin yasadigi trajedileri özetliyor" dedi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak açilisini yaptigi sergiyi gezerek bilgiler aldi.
Kaynak: İHA