Israil'de 4. Doz Covid-19 Asisina Onay

Israil’de riskli grupta bulunanlara 4. doz asi uygulanmasina karar verildi.

Israil'de 4. Doz Covid-19 Asisina Onay


Dünya genelinde korona virüsle mücadeleye karsi önlemler arttiriliyor. Israil Saglik Bakanligi Genel Direktörü Nachman Ash düzenledigi basin toplantisinda, ülkede Covid-19’a savunmasiz olanlar için 4. doz asi uygulanmasina karar verildigini duyurdu. Ash, Omicron mutasyonunun yol açacagi enfeksiyon dalgasina karsi bunu yapan ilk ülkelerden olduklarini ifade ederek 4. dozun ilk olarak bagisiklik sistemi zayif olanlara uygulanacagini söyledi.

Ash “Verileri günlük olarak izlemeye devam edecegiz ve bu tavsiyeyi nüfusun daha fazlasina genisletmemizin gerekip gerekmedigini görecegiz” dedi.



NÜFUSUN YÜZDE 64’Ü COVID-19’A KARSI TAMAMEN ASILI

Israil, 1 yil önce Pfizer’in korona virüs asisini uygulamaya baslayan ilk ülkeler arasindaydi ve geçtigimiz yaz 3. doz asi uygulamasina baslamisti. Saglik Bakanliginin son verilerine göre yaklasik 9.5 milyonluk nüfuslu ülkede 5 milyon 904 bin 296 (nüfusun yüzde 64’ü) kisiye asinin 2 dozu uygulandi. 3 doz asi yaptiran kisi sayisi ise 4 milyon 222 bin 99 olarak açiklandi.

Ülkede korona virüs salgininda bugüne kadar 8 bin 243 kisi hayatini kaybederken, toplam 1 milyon 374 bin 453 vaka tespit edildi.

Kaynak: İHA