Biden Ile Putin Arasindaki Ukrayna Görüsmesi Basladi

ABD Baskani Joe Biden ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda basta Ukrayna olmak üzere iki ülke arasinda son dönemde gerginlige neden olan konularin ele alinacagi telefon görüsmesi basladi.

Basina kapali olarak gerçeklestirilen telefon görüsmesi, Beyaz Saray muhabirlerinin aktardigi basin notuna göre ABD yerel saatiyle 15:35'te (TSI 23:35) basladi.

Noel tatili dolayisiyla memleketi Wilmington'da tatilde olan Biden'in söz konusu görüsmeye evinden katildigi kaydedilirken, iki liderin Ukrayna konusunda son bir ay içinde ikinci kez görüsmesi dikkati çekti.

Daha önce yapilan açiklamalara göre, Biden ile Putin arasindaki kritik görüsmede, basta son dönemde artan Ukrayna gerginligi olmak üzere iki ülke iliskilerini ilgilendiren konu basliklarinin kapsamli sekilde ele alinmasi bekleniyor. ABD medyasina yansiyan haberlerde, Biden'in Putin'den "Ukrayna konusunda gerilimi düsürmesini" isteyecegi ifade edildi.

Biden ile Putin arasinda bugün yapilan görüsmenin 10 Ocak'taki diplomatik görüsmelere zemin teskil etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray, 28 Aralik'ta yaptigi açiklamada, ABD ve Rusya arasinda Ukrayna konusundaki güvenlik görüsmelerinin 10 Ocak'ta baslayacagini bildirmisti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO-Rusya Konseyini 12 Ocak'ta toplantiya çagirmaya karar verdigini duyurmustu.

Kaynak: AA