Erdogan Ve Putin Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin telefonda görüstü. Görüsmede, Ukrayna konusunda Türkiye’nin arabuluculuk teklifinin ele alindigi aktarildi.

Erdogan Ve Putin Telefonda Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin telefonda görüsmesi gerçeklestirdi. Kremlin Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, görüsmede Ukrayna konusunda Türkiye’nin arabuluculuk teklifinin ele alindigi belirtilerek, "Enerji ve tarim sektörlerinde isbirliginin yani sira karsilikli gündeme dair bir dizi güncel konular ele alindi" denildi.

Açiklama, iki liderlerin Daglik Karabag konusunu da ele aldiklari belirtilerek, Putin’in Erdogan’i 26 Kasim’da Soçi’de yapilan Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda üçlü görüsmeye dair bilgilendirdigi ifade edildi.

Erdogan’in da Daglik Karabag’da görev yapan Türk - Rus Baris Gücü birliklerinin çalismalarini ve koordinasyonunu daha da arttirilmasi gerektigini ifade ettigi belirtilen açiklamada, liderlerin Suriye ve Libya’daki son gelismeleri de ele aldigi aktarildi.

Açiklamada ayrica, Ukrayna’daki gelismeler konusunda liderlerin, "Normandiya formati" da dahil olmak üzere tüm anlasmalara uyusmasi konusunda hemfikir oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA