Engelliler Tiyatro Oyununda Bulustu

3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda “Sagligim TE-MA-M” adli tiyatro oyunu sergilendi. Covid-19 salgini ile ulusal mücadeleye destek vermeyi amaçlayan oyunu izleyen engelliler hem eglendi hem de bilgi sahibi oldu.

Engelliler Tiyatro Oyununda Bulustu
Bagcilar Belediyesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü bu yil farkli etkinliklerle kutluyor. Panel, defile ve spor turnuvalarinin ardindan bugün de tiyatro gösterisi düzenlendi.

Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda gerçeklesen “Sagligim TE-MA-M” isimli tiyatro oyunun galasina görme engelli AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, AK Parti Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz da katildi.



Engellilerle ilgili çalismalarin liderligini yapiyor

Engelsiz bir dünya dileginde bulunan Baskan Çagirici, “Insallah kimsenin kimseye engelli demedigi tüm engellerin asildigi bir dünya herkese nasip olur. Engelleri biz kaldirmis olsaydik onlara engelli demezdik. Burada hizmet sunanlari da tebrik ediyorum. Emeklerine saglik” dedi.

Ayva ise duygularini, “Bagcilar Belediyemiz ve degerli baskanimiz Lokman Çagirici bey engellilerle ilgili yapilan çalismalarin liderligini yapiyor. Engellilerin sanatçi, yazar, sporcu olabilecekleri fikri yoktu bunlarin hepsi Bagcilar Belediyesi tarafindan ortaya kondu. Belediyenin destekleriyle hayata geçirildi” seklinde dile getirdi.

Temizlik, maske ve mesafenin önemi anlatildi

Konusmalardan sonra ise lansmani yapilan “Sagligim TE-MA-M” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Covid 19 salgini ile ulusal mücadeleye destek vermeyi amaçlayan oyunda temizlik, maske, mesafenin önemi çocuklara anlatiliyor. Funda Cansever’in refakatindeki Senem Sönmezarslan’in yazdigi tiyatro oyununda engelli ve engelsiz oyuncular rol aliyor. Böylece çocuklar, engelli bireylerin toplumun ayrilmaz bir parçasi oldugunu daha iyi kavramis oluyorlar.
Kaynak: İHA