Dünyaca Ünlü Körfezin Çamlari Kuruyor
Küresel iklim krizi ve kurakliktan dünyanin en önemli Mavi Yolculuk rotasinda yer alan ve her yil binlerce yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi Gökova Körfezi havzasinda yer alan çam agaçlari fizyolojik kurakligin etkisinde kalarak kurumaya basladi.

Temmuz ayinda baslayan orman yanginlarindan etkilenmeyen, Milas ve Marmaris arasinda kalan Gökova Körfezindeki Akbük koyunda zengin toprak ortami bulunmayan kayaç zemin üzerindeki kizilçam agaçlarinin kurumaya baslamasi sonrasi Mugla Orman Bölge Müdürlügü harekete geçti.
Yaz aylarinda nem oraninin yüzde 10’un altina düsmesi, yagis olmamasi nedeniyle sudan mahrum kalan kizilçam agaçlarinin kurumaya baslamasi üzerine Mugla Orman Bölge Müdürlügü ekipleri kuruyan agaçlarin yanindaki yesil kizilçam agaçlarinin etkilenmemesi için kesim çalismasi yapacak.
