Bursa Tarihî Kimligi Ile Izmir'de
Izmir Travel Turkey Turizm Fuari’nda, 2022 yili Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’nin ipegi, Iznik çinisi ve hanlar bölgesi görücüye çikti.

UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleri ile yapilan kentsel dönüsüm projesiyle yeniden hayat bulacak olan çarsi ve hanlar bölgesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi tarafindan olusturulan han konseptindeki stantta turizm profesyonellerine tanitildi. ‘Bursa Ipegi Yeniden Hayat Bulacak’ isimli proje kapsaminda Büyüksehir Belediyesi tarafindan hak ettigi degere yeniden ulasan Bursa ipegi ile tarih boyunca dünyanin tüm saraylarini süsleyen ve literatürde üretilmesi imkansiz sanat objesi olarak yer alan Iznik çinisine dair yapilan tanitim çalismalari, fuar ziyaretçileri tarafindan büyük ilgiyle takip edildi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, açilis programi sonrasinda fuar alanini ziyaret etti. Bursa standini da ziyaret eden Demircan’a, Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler Dairesi Baskani ve Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi Müdürü Abdülkerim Bastürk ile Bursa Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer tarafindan, 2022 yili Türk Dünyasi Kültür Baskenti ile UNESCO Sehirler Agi’na ‘Zanaat ve Halk Sanatlari’ ile dahil olan Bursa ipegi ve Iznik çinisini taçlandiracak çalismalar hakkinda bilgiler verildi.
Balikesir Valisi Hasan Sildak, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ve Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Tunç Soyer de Bursa standinin önemli ziyaretçileri arasinda yer aldi.
Bursa’nin en önemli yerel lezzetlerinden olan kestane sekeri, Mustafakemalpasa tatlisi ve Bagdat hurma tatlisi gibi pek çok yerel lezzet hakkinda da bilgi edinen Bakan Yardimcisi Demircan, Karagöz ve Hacivat sanatçilarinin canli performasini da izledi.
TÜRSAB Baskani Firuz Baglikaya, TÜRSAB Baskan Yardimcisi Ali Bilir, TÜRSAB Gastronomi Ihtisas Komisyonu Baskani Ömer Kartin, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ve TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Baskani Murat Saraçoglu’nun da ziyaret ettigi Bursa standinda Bursali turizmciler de 2022 yili faaliyetlerini tanitmak adina stantta B2B görüsmeleri gerçeklestirdi.
Tur operatörlerinden özel ilgi
Ürdün, Kuveyt, Ingiltere, Avrupa ülkeleri ve birçok Asya ülkesinde küresel bazda tur operasyonlari gerçeklestiren birçok operatör, Bursa standini ziyaret ederek 2022 yili içerisinde Bursa’nin destinasyon yönetimi anlaminda tanitilmasi hakkinda tam destek sözü verdi.
