Bayburt Üniversitesinde 'Kadina Siddetle Mücadele' Konulu Panel Düzenlendi

Bayburt Üniversitesinde, 25 Kasim Uluslararasi Kadina Siddetle Mücadele Günü kapsaminda ‘Kadin ve Erkegi Dogru Anlama’ baslikli bir panel düzenlendi.

Bayburt Üniversitesinde 'Kadina Siddetle Mücadele' Konulu Panel Düzenlendi
Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçeklestirilen panelin moderatörlügü, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tevhit Ayengin tarafindan yapildi. Panelde, Prof. Dr. Nasrullah Hacimüftüoglu “Aileyi Insa Etmede Nihayi Hedef”, Prof. Dr. Davut Yaylali “Eslerin Birbirine Karsi Görev ve Sorumluluklari”, Dr. Ögr. Üyesi Bülent Bayraktar “Siddetin Ardinda Yatan Fizyolojik Gerçekler”, Dr. Ögr. Üyesi Cansu Tutkun Kadin- Erkek Arasindaki Farklar ve Iletisim, Ögr. Gör. Nadire Yildiz Çiltas ise “Siddete Ugrayan Kadin Fark Edilebilir mi? Siddet Önlenebilir mi? Farkinda miyiz? ‘konularinda katilimcilara bilgi verdi.

Panel, katilimcilardan gelen sorularin, konusmacilar tarafindan cevaplandirilmasi ve tesekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardindan sona erdi.

Panele, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA