'Ask-I Memnu' Adana'da Sahnelenecek

Adana’da faaliyet gösteren Reverans Sanat Grubu tarafindan hazirlanan ve prömiyerinin 20 Kasim 2021’de Hatay’in Iskenderun ilçesinde gerçeklestirilen "Ask-i Memnu" adli oyun Adanali tiyatro severlerle bulusacak.

'Ask-I Memnu' Adana'da Sahnelenecek
Oyun, Halit Ziya Usakligilin "Ask-i Memnu" adli eserinden Özge Durmuscan tarafindan 2021 yilinda uyarlandi. Yönetmenligi Fulya Selvi, müziklerini Evgeny Grinko, Koreografisini Ata Ivak yaptigi oyunda ses ve isikta Ramazan Akyürek ve Berker Selvi, kuaför olarak da Beyna Alp görev aldi.

Özge Durmuscan, Alperen Ekmekçi, Nazli Kiliççeker, Ömer Can Yeldan, Erna Edis, Fulya Selvi, Yagmur Fakilar, Deniz Kazar, Arda Gündüz ve Helin Güner’in rol aldigi oyunun konusu söyle:

"Adnan Bey ilk esini kaybetmis; iki çocugu, çocuklarin dadisi ve hizmetliler ile birlikte yasamaktadir. Firdevs hanimin kizi Bihter ile evlenmek istemektedir. Bu evlilik iki aileyi bir araya getirecektir. Bihter, annesinin hirslarina yenilmemek için Adnan’la evlenmeyi kabul eder. Bu evliligi kabullenmeyen Nihal ve hizmetliler, Bihter’in Behlül’e yakinlasmasina neden olur. Bu yakinlik oyunun çatisini olusturan yasak aski dogurur. Bihter’in, Behlül’e olan yakinligindan rahatsiz olan Firdevs Hanim, Nihal’in aklini karistirarak onun Behlül’e ilgi duymasini saglar. Bu durum Bihter’in, Behlül’le karsi hislerini saplanti haline getirmesine neden olacaktir."

Trajedi-dram türünde 2 perdeden olusan oyun, 120 dakika sürüyor.
Kaynak: İHA