Amasya'da Engelli Kadin 'Örgü Bebek' Sergisi Açti

Amasya'nin Merzifon ilçesinde dogustan yürüme engelli 57 yasindaki Hikmet Geçer, örgü bebek sergisi açti.

Kiz kardesiyle yasayan Geçer, 10 yil önce evinde olusturdugu küçük atölyede organik ipler kullanarak örgü bebekler yapmaya basladi.

Ördügü bebekleri satarak hem aile bütçesine katkida bulunan hem de yasama sevincini ayakta tutan Geçer, Cumhuriyet Meydani'nda "Engel olmayalim, farkinda olalim" adiyla açtigi sergisinde el emegi ürünlerini begeniye sunmanin mutlulugunu yasiyor.

Geçer, AA muhabirine, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla farkindalik yaratmak amaciyla sergi açtigini söyledi.

Hayata örgü örerek tutunmanin mutlulugunu yasadigini dile getiren Geçer, "Sergimde çogunlukla bebekler ve oyuncaklar yer aliyor. Evde kiz kardesimle çalisiyorum. Yalniz olunca bir seyler yapmak istedim. Dünya Engelliler Günü'nü de kutlu olsun. Bir gün degil, her günün günümüz olmasini diliyorum." dedi.

Insanin azimli oldugu sürece basaramayacagi is bulunmadigini vurgulayan Geçer, "Benim gibi engelli olup hayata küsen, eve kapanan çok kisi var. Hayata küsmesinler, kendilerine ugras bulsunlar. Herkesin basarabilecegi bir is vardir. Bos zamanlarini degerlendirsinler, içlerine kapanmasinlar. Engelli de olsa yasamak güzel." diye konustu.

Hikmet Geçer'in kiz kardesi Songül Geçer ise ablasinin gösterdigi azim ve kararliliktan dolayi çevresi tarafindan takdir edildigini belirterek, "Anne ve babamizi kaybettik, beraber yasiyoruz. Ablam engel durumu nedeniyle hayata küsmedi, dört elle sarildi. Hiçbir engelli evde oturmamali. Ablamla birlikte 10 yildir bu isi yapiyoruz. Severek bebekler örüyor, geçimimizi sagliyoruz. Hiçbir sey engel degildir hayati paylasmaya." ifadesini kullandi.

Serginin açilisina Belediye Baskan Yardimcilari Erkan Ergül ve Tuncer Basmaci ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA