Sanliurfalilar Trambüse Kavusuyor
Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, 21 Nisan’da trambüsün kentte hizmet verecegini söyledi.

Lansman toplantisinda 2021 yilinda yapilan hizmetler görsel olarak ekrana yansitildi.
2021 yil sonu degerlendirme programinda konusan Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Sanliurfa’ya hizmet etmenin bir ibadet oldugunu belirterek, "Peygamberler Sehrine ne kadar çok hizmet edersek o kadar mutlu oluyoruz" dedi.
"Sanliurfa trambüs müjdesi"
Konusmasi sirasinda müjdeleri artarda siralayan Beyazgül, Sanliurfalilarin merakla bekledigi trambüs konusu ile ilgili tarih vererek, ilk trambüsün 21 Nisan’da sehre gelecegini söyledi.
Sanliurfa’nin tarihi çarsilar bölgesinde bulunan Özdiker Pasaji olarak bilinen alan ile ilgili de degerlendirmelerde bulunan Beyazgül, görüsmelerin devam ettigini belirterek, Sanliurfalilarin tarihi silüeti bozan, tarihi alanlarin içerisinde bulunan betonarme yapilari istemediklerini ve bu bölge ile ilgili adimlarimizi atacagiz” seklinde konustu.
Halilürrahman - Eyyüb Peygamber Makami arasina yapilacak olan Kültür Turizm Yolu’nda kamulastirma islemlerinin tamamlandiginin altini çizen Baskan Beyazgül, “Yikimi eksik olan 10 adet yapinin da en kisa sürede yikim islemleri gerçeklestirilerek uzun yillardir konusulan kültür ve turizm yolunu bitiriyoruz” dedi.
Beyazgül, Sanliurfa’nin trafik yükünün büyük bir bölümünü üstlenen Abide Kavsaginda yapilacak projenin ihalesinin yapildigi müjdesini kamuoyu ile paylasarak önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapim ihalesinin de baslatilacagini açikladi.
Sanliurfa’da sehir içi toplu tasima araçlarina 174 adet yeni otobüs eklenecegini ifade eden Beyazgül, “Subat ayinda satin alma ihalesi yapilarak Sanliurfa’ya kazandirilacak vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani olduktan sonra rayli sistem çalismalarini baslattik. Ancak Sanliurfa’nin ulasim master plani olmadigi için öncelikle master plani yapilmasi gerekiyordu. Ulasim master plani ihalesini yaptik. Daha sonra rayli sistemin projesini yapacagiz. Onun finansman konularini hallettik su anda Allah izin verirse biraz zaman alacak Rayli sistemi Allah’in izniyle Urfa’ya getiriyoruz” dedi.
Sanliurfa’nin 13 ilçe kirsalinda yüzde 90’lara varan bir çalisma yaptiklarinin altini çizen Beyazgül, ”Kirsal yollarimizda yüzde 90’a varan bir çalismayi bitirdik. Yüzde 10’luk bir kisim kaldi. Kirsal alanlarimizin, kirsal mahallelerimizin hemen hemen yollarinin tamamini bitirmis bulunmaktayiz. Her ilçemize dokunduk, sehrimize dokunduk. Sehrimizin her sorununa el attik. Her bir yerde faaliyetimiz var. Urfa neredeyse bir insaat alanina döndü. Kadin destek merkezlerimiz civil civil, gençlik merkezlerimiz civil civil, her yerde hareket var, Urfa’da da bereket var. Turizmde Izmir’de Ankara’da Istanbul’da son olarak da Bursa’da tanitimlarimiz yaptik. En yakin komsu ilimizi turizm de ikiye katladik. Turizm de su anda bir patlama oldu. Otellerimizde bos oda yok. Tam bu çözülmez denilen sorunlarin üzerine gidiyoruz o sorunu çözüyoruz. Asya Mahallesinde yüksek gerilim hatti altinda bulunan evlerin kamulastirma islemlerini gerçeklestirerek yikim islemlerini tamamladigimiz bölgede asfalt serimini de gerçeklestirerek mahallemize yeni bir yol daha kazandirdik. Olur dersek bu is olur” diye konustu.
"Sanliurfa’nin istihdamina katki"
Türkiye’nin 20,4 yas ortalamasi ile en genç nüfusuna sahip olan Sanliurfa’da gençlerin istihdamina yönelik fabrikalar kurduklarini anlatan Beyazgül, ”Sanliurfa’da istihdam önemli sorunlardan biriydi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi olarak istihdam sorununa da el attik. Organize Sanayi Bölgesinde 6 adet fabrikamizi Sanliurfa’ya kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.
Beyazgül son olarak, “Sanliurfa masal sehri olacak. Tarih sehri olacak. Kültür sehri olacak. Müzik sehri olacak bunun örneklerini artik Türkiye’de görmeye basladik. Çalisiyoruz Sanliurfa için çalismaya devam edecegiz. Sizlerin duasi için bizim için çok önemli birlik ve beraberligimiz çok önemli ufuklara bakmak, yüzümüzü ileriye dönmek bizim için çok önemli iste bu yüzden durmak yok yola devam” ifadelerine yer verdi.
