Muhtarlarin Fetih Yolculugu
‘Türkiye Muhtarlari El Ele Projesi’ dolayisiyla farkli vilâyetlerden Bursa’ya gelen 120 muhtar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Fetih Müzesi’nin fevkalâde bir eser oldugunu belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk, birçok yer dolastigini, ancak Fetih Müzesi gibi güzel bir eseri daha önce hiç görmedigini söyledi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk ve Türkiye’nin farkli vilâyetlerinden gelen 120 muhtar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdiklerinde hayranliklarini gizleyemedi. Sanat ve mimari her detayi inceleyen muhtarlar, Bursa’nin fethedildigi 6 Nisan 1326 gününün tasvir edildigi kubbe bölümüne çiktiklarinda ise büyük heyecan yasadi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk, birçok yer gezdigini ancak böyle güzel ve özel bir eser daha önce hiç görmedigini söyledi.
Fetih Müzesi’nin fevkalâde bir eser oldugunu ifade eden Aktürk, “Epey emek harcanarak yapilmis bir eser. Bu tür eserlerin diger tarihî illerimizde de yapilmasini çok isterim. Geçmisimizi gelecege tasiyan bir yapit. Bu fevkalade eseri, gittigimiz her yerde anlatacagiz. Mutlaka görülmesi gerektigini söyleyecegim. Osmanli’ya baskentlik yapmis tarihî sehir Bursa’ya yakisan bir eser olmus. Basta Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar olmak üzere emegi geçen herkesi tebrik ederim” diye konustu.
Muhtarlar, müzede yaptiklari gezinin ardindan amfi bölümünde yerlerini alarak mehter takiminin konserini dinledi. Bursa’nin dünyaya nam salan halk oyunu kiliç kalkan gösterisini ve Osmangazi Belediyesi Halk Danslari Toplulugu’nun birbirinden güzel oyunlarini da izleyen muhtarlar, misafirperverliginden dolayi Baskan Dündar’a tesekkürlerini sunarak müzeden ayrildi.
