Terör Nedeniyle Göç Ettikleri Erzincan'daki Köylerine Dönen Ailelerden Ana Sinifi Talebi

Erzincan'a bagli Konakbasi köyünden 1993-1995 yillari arasinda yasanan terör olaylari nedeniyle göç eden ve yeniden evlerine dönen aileler, onarimdan geçirdikleri atil durumdaki okullarinda ana sinifinin açilmasini istiyor.

Uzun yillar sonra köylerine dönmeye baslayan bölge halki, kendi aralarinda para toplayip ve Il Özel Idaresinin de destegiyle atil durumdaki köy okulunun bir kismini onardi.

Az sayidaki çocuklari tasimali egitimden faydalanan yöre halki, yogunluklu olarak okul öncesi ögrencilerin bulundugu köylerinde ana sinifinin açilmasini talep ediyor.

Köy muhtari Ugurbek Önates, gazetecilere yaptigi açiklamada, köyün 1993-1995 yillari arasinda birçok terör eylemine maruz kaldigini ve 1'i güvenlik korucusu olmak üzere 3 sehit verdiklerini söyledi.

Terör olaylari yüzünden bölgede yasanan göçle okulun kapatildigini ifade eden Önates, "Köyümüze yapilan yatirimlarla tekrardan göç almaktayiz. Bu terör izleri devletimiz sayesinde sükürler elhamdülillah silinmistir. Bu yüzden okulumuzun ana sinifinin açilmasini istiyoruz." dedi.

Köy sakinlerinden Salih Basakin ise terör olaylarinin köydeki izlerini silmek istediklerini ve devlet yetkililerinden destek almaya basladiklarini belirterek, "Ileriye dönük köye göç almak, çocuklarin, insanlarin yasayacagi daha güvenli bir ortam hazirlamak istiyoruz." ifadesini kullandi.

Yöre halkindan Emre Çimen de hem kendi hem de Il Özel Idaresi destegiyle okulun park, bahçe, sinif onarimlarini yaptiklarini ve çocuklari için köylerinde okul öncesi egitimi istediklerini anlatti.

Kaynak: AA