Sektör Temsilcilerine Dijital Dönüsüm Hamlesi Anlatildi

Bartin Üniversitesi ögretim elemanlari tarafindan gerçeklestirilen toplantilarda sektör temsilcileriyle bir araya gelinerek dijitallesme destegi hakkinda bilgiler verildi.

Sektör Temsilcilerine Dijital Dönüsüm Hamlesi Anlatildi
Bartin Üniversitesinin “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alani kapsaminda yerelden baslayarak uluslararasilasma hedefleri yönündeki çalismalar devam ediyor. Bu dogrultuda yapilan toplantilarda kamu-üniversite-sanayi is birliginin önemine vurgu yapilarak, 11’inci Kalkinma Plani ve 2021 Yili Cumhurbaskanligi Yillik Programi’nin odak alanlari arasinda yer alan dijitallesme konusunda bilgiler verildi.

Özellikle salgin döneminde is yapma biçimlerinin degismesiyle birlikte önemi giderek artan konunun sektörel kalkinmadaki önemine deginilen toplantilarda, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin KOBIGEL-KOBI Gelisim Destek Programinin “Imalat Sanayinde Dijitallesme” çagrisinin detaylari anlatildi.

Firma ziyaretlerine Sanayi ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK) üyeleri olan Bartin Üniversitesi ile birlikte KOSGEB, BAKKA, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi, Bilim Sanayi ve Ticaret Il Müdürlügünden temsilciler katildi.

Mobilya, gida, ayakkabi ve tekstil alaninda faaliyet gösteren firmalara yapilan ziyaretlerle ilgili degerlendirmelerde bulunan Bartin Üniversitesi Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Ögretim Üyesi ve Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi (Bartin TSO) Akademik Danismani Dr. Ögr. Üyesi Bayram Dündar, “Ülkemizde bir yandan dijital teknolojilerin yerli ve milli üretimi ile ticarilesmesi konusunda adimlar atilirken diger yandan dijital bir ekosistem olusturma konusunda tesvikler sunuluyor. Bu noktada bizler de sektörel gelisim açisindan oldukça önemli olan bu konuda farkli imalatçilarimizla bir araya gelerek bilgiler verdik. Akilli dijital teknolojilerin is süreçlerine dâhil edilmesiyle saglanacak avantajlardan bahsederek, KOBIGEL-KOBI Gelisim Destek Programini anlattik” dedi.

Gerçeklestirilen çalismalarin önemine deginen ve katkilardan dolayi katilimci paydaslara tesekkür eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Günümüz ekonomilerinde bilginin öneminin daha da arttigi ve üretim sürecine yogun olarak girdigi bir dönüsüm yasanmaktadir. Bu noktada bütüncül aklin harekete geçirilmesi ve geçmisten gelen birikimlerle kamu-üniversite-sanayi is birliginin gelistirilmesi oldukça önemlidir. Bu dogrultuda ihtisaslasma alanimizi da kapsayan çalismalarla sürdürülebilir bir gelisim hedefliyoruz. Tüm bilesenlerimizle birlikte bölgemizden baslayarak ülkemizin kalkinmasina katkilar sunmak istiyoruz. Bu süreçteki yakin ilgileri ve verdikleri destekler için Bartin Valimiz Sinan Güner’e, Bartin TSO Baskanimiz Halil Balik’a, Bartin TSO yönetim kurulu üyeleri ile tüm is insanlarimiza, Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Birol Cangi ve Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Oguzhan Kasapoglu ile birlikte kamu kurum ve kuruluslardan tüm temsilcilerimize tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA